Аргументи, контраргументи, опозиція: у Кам’янці пройшов дебатний турнір

Аргументи, контраргументи, опозиція: у Кам’янці пройшов дебатний турнір
  • Вчора, 12 квітня, у Кам’янці – Подільському пройшла відбіркова гра «Дебатний турнір».
  • Участь взяли студенти із К-ПНУ ім. Огієнка, податкового, харчового, будівельного коледжів, медичного училища.
  • Переможці міської гри наприкінці місяця відправляться на Всеукраїнський турнір, що пройде у Києві. А переможець у загальноукраїнській грі отримає поїздку до Польщі.

Гра проходила у центральному корпусі Кам’янець – Подільського національного університету. Спробувати свої сили у дебатах вирішили 20 учасників, яких поділили на 10 команд.

 Дебатний турнір проходив в рамках програми "Активна Громада: право вибору" від Інститут Республіка. Оцінювати дебати запросили Тетяну Сметанюк (голова Кам’янець-Подільської міської організації Політичної партії "Народний фронт»),  Лілію Шкиру (заступник відділу молоді та спорту департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради), Іванну Шептицьку (журналіст інтернет-видання «20 хвилин»), Олександру Скибу (заступник голови, керівник проектів Інституту Республіка, керівник Всеукраїнського проекту «Активна Громада»). Організували гру Христина Будурович, Михайло Будурович та Ольга Фортельна.

Отож, як проходила гра? Було загалом 10 команд, учасників із яких поділили на функціональні ролі: Прем’єр- міністр, Віце-прем’єр- міністр, член Уряду, секретар Уряду (команди «Пропозиції»), лідер опозиції, заступник лідера опозиції, член опозиції, секретар опозиції (команди «Опозиції»). А далі - за правилами дебатів: часники команди "Пропозиції" висували тези, а "Опозиції" з тезами не погоджувалися та аргументували рішення. Виступи учасників судді оцінювали за 4 критеріями: риторичні здібності, командна гра, знання теми та дотримання формату дебатів.

У ході першої гри, до фіналу ввійшли чотири команди: дві команди із КПНУ (жіноча і чоловіча), команда із податкового коледжу та команда із будівельного коледжу. За результатами фінальної гри, четверте місце посіла жіноча команда із КПНУ, третє місце – дівчата із податкового коледжу. Судді довго не могли вирішити, хто ж найбільше заслуговують на перемогу: студенти із фізико-математичного факультету КПНУ чи студенти будівельного колежу. Для того, щоб визначитися остаточно, організували додатковий бліц-раунд.

У результаті бліцу перше місце посіли студенти із будівельного коледжу – Атаманюк Андрій та Бондарук Даниїл. І саме вони наприкінці квітня рушать до Києва, аби представляти Кам’янець на Всеукраїнському дебатному турнірі.

Коментарі
keyboard_arrow_up