Археологи Кам’янця-Подільського презентували наукове видання

Археологи Кам’янця-Подільського  презентували наукове видання
Фото Кам'янець-Подільського державного історичного музею-заповідника
  • Вчора о 13:00 у Ратуші кам’янчани представили книгу «Баговицький археологічний мікрорегіон»

Ігор Старенький, Сергій Шпаковський та Євгеній Левінзон, дослідили історію мікрорегіону села Баговиця, який ніколи не досліджувався археологами.

Автори виступають за поінформованість читачів через статті, брошури і книги, які допоможуть вберегти археологічні пам’ятки. Сліди історії знищують чорні археологи, фермери сільськогосподарською технікою та будівельники.

Як розповідає, один із авторів Ігор Старенький:

  • Що стосується книги, то робота розпочалася ще в 2011 році під час дослідів поселення біля села Баговиця, саме тоді і виникла ідея книги. А вже в 2018 році було виявлено чимало археологічних знахідок, тому книгу частково довелося переробляти. У книзі описано чимало раніше нерозкритих історичних пам’яток. Можливо наше видання наштовхне авторів на нові розвідки, що дозволить розширити археологічну карту України.

Допомагали презентувати видання авторам колеги-працівники Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника та науковці Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Видання стало результатом численних розвідок та спостережень за Баговицьким археологічним мікрорегіоном протягом 2011-2018 років, виявлення та обстеження вже відомих поселень людини від доби пізнього палеоліту до періоду модерну, визначення культурної та хронологічної приналежності поселень, повідомляє прес-служба «7 днів».

Видання адресоване археологам, історикам, краєзнавцям, вчителям, студентам та усім, хто цікавиться історією Поділля та України.

Коментарі
keyboard_arrow_up