Більше сотні велосипедистів з усієї України фінішували у Кам`янці

Більше сотні велосипедистів з усієї України фінішували у Кам`янці
  • Вчора, 16 вересня, відбулися велозмагання “Подільська сотка”.
  • Учасники подолали близько 120 кілометрів від Хмельницького до  Кам`янця-Подільського.

Уже третій рік поспіль “Подільська сотка” збирає велосипедистів із усієї України. Цьогоріч учасників було більше сотні. Спортсмени подолали понад 120 кілометрів, прямуючи від Хмельницького до Кам`янця.

Розпочалася гонка о 9:30, а вже о 14:00 спортсмени почали прибувати до скверу “Гунські криниці”. Перше місце здобув Тітаренко Дмитро, неодноразовий чемпіон України. Він уже 10 років займається велоспортом і два роки проживає у Кам`янці:

“Вирішив взяти участь у змаганнях, щоб потренуватися і перевірити свої сили. Сподобався маршрут, хоча траса була нелегкою. Це я вперше приймаю участь “Подільській сотці”, але думаю не останній. Хочу продовжувати брати участь у цих змаганнях.”

Загалом у велозаїзді взяли учасники жіночої, шосейної, гірської, гібридної та інших категорій. Як розповів журналістам “20 хвилин” один із організаторів заїзду Вадим Зеленко, цьогоріч збільшилась кількість жінок, і налаштовані вони по-бойовому. До того ж пощастило з погодою, що і відобразилося на кількості бажаючих взяти участь у заїзді - їх стало більше ніж у попередні роки.

Роман Завада, срібний призер заїзду із Дніпра, у Кам`янці вперше. Від цьогорічих змагань отримав лише позитивні емоції. Результатами також задоволений, каже, що приклав максимальних зусиль для перемоги. Проте учасники виявилися сильними, а через вітер швидкість вдалося розвинути до 32-33 кілометрів за годину, хоча за таких умов це дуже добрий результат. Його суперник і володар третього місця Павло Доброгівський із Хмельницького уже втретє приймає участь у змаганнях. І цьогоріч не розчарувався: сподобалися і маршрут, і погода.

Переможців нагородили унікальними медалями. На кожній із них спеціальне гравірування: на тлі фортеці вказаний час за який спортсмен подолав дистанцію “Подільської сотки”. А усім учасникам, яким вдалося фінішувати, роздали пам`ятні призи.

Віталій Поліщук, один із організаторів заходу додав:

“У минулому році ми стартували і фінішували у Хмельницькому, а цьогоріч задля експерименту вирішили, щоб змагання завершилися у Кам`янці. Цікаво було наскільки нам це вдасться, чи багато людей візьме участь. Ми задоволені результатом: приїхало більше сотні учасників. І я сподіваюся, що всі отримають величезне задоволення від маршруту і краєвидів. ”

 

Коментарі
keyboard_arrow_up