Чи будуть у Кам’янці закривати студентські гуртожитки на ніч?

Чи будуть у Кам’янці закривати студентські гуртожитки на ніч?
  • Міністерство освіти та науки поширило лист у якому вказано, що встановлювати часові обмеження доступу до гуртожитків студентів, які там проживають, недопустимо.
  • Чи збираються змінювати режим у кам’янецькому гуртожитку - дізнавалися журналісти “20 хвилин”.

Обмежений доступ у гуртожитки завжди викликав незадоволення студентів. 31 жовтня керівникам закладів вищої освіти було надіслано лист “Щодо дотримання прав мешканців гуртожитків”. У цьому документі Міністерство освіти та науки вказує:

“Відповідно до пункту 8 частини першої статті 62 ЗУ "Про вищу освіту", додатково до листа Міністерства освіти і науки України від 17 листопада 2015 року № 1/9-550, повідомляємо про недопустимість встановлення часових обмежень доступу до гуртожитків здобувачів вищої освіти - мешканців гуртожитків.”

То чи зможуть студенти у Кам’янці вільно заходити в свою кімнату і виходити в будь-який час доби? Ситуацію прокоментувала завідувач гуртожитоку №1, що знаходиться за адресою проспект Грушевського 44, Григор’єва Валентина:

“Гуртожток у будь-якому випадку буде зачинено на ніч. Це загальна безпека. У нас немає сторожа, який би слідкував за тим, хто входить у гуртожиток уночі. Вахтер може не встигнути зреагувати, навіть якщо викличе поліцію, то треба деякий час чекати, а тоді уже може статися злочин.”

Завідувач також додала, що з розумінням ставиться до студентів, які запізнюються, і підкреслила, що ще ніхто зі студентів, які порушили режим гуртожитку, на вулиці ночувати не залишився, а тому правила змінювати не будуть.

Скептично щодо листа налаштовані і самі студенти. Магістрантка Анна, яка проживає у гуртожитку уже п’ять років, вважає, що у місті такі зміни не є реальними. Можливо, колись таке нововведення буде, але доведеться чекати ще довго.

До речі, у листі від Міністерства освіти та науки також наголосили на незаконності залучення мешканців гутожитків до примусових робіт. Та вказали на недопустимість безпідставного проникнення до житла (кімнати в гуртожитку) і виселення.

 

Коментарі (1)
  • Андрій Бейлик

    Звучить так - міністерство що хоче собі там робить, а у нас тут свої закони.
keyboard_arrow_up