Cуд Кам’янця визнав невинуватим чоловіка, який підозрювався у крадіжці

Cуд Кам’янця визнав невинуватим чоловіка, який підозрювався у крадіжці
  • Стався інцидент у 2015 році, у жителя Старої Ушиці виявили крадений телефон 
  • Детальніше про справу читайте у матеріалі

Вранці 22 червня 2015 року у Староушицькому обласному дитячому санаторії сталася крадіжка. Жителю Старої Ушиці інкримінували крадіжку телефону, що того ж дня заряджався на полиці в коридорі відділення санаторію, за версією досудового розслідування.

Суд виправдав чоловіка, оскільки, усе це є припущенням правоохоронних органів. Як зазначає прес-служба Кам’янець-Подільського суду, чоловік свою провину заперечив і пояснив, що вилучений телефон придбав у своєму селищі на автобусній зупинці за 500 гривень. Затриманий і не припускав, що користувався краденим телефоном, тому спокійно використовував його протягом двох місяців.

 «Як свідчить аналіз представлених суду доказів, вказане обвинувачення М. ґрунтувалось на припущеннях органу досудового слідства про його причетність до вчинення такого злочину, з огляду лише на дані про особу М., який має погашену судимість за вчинення злочину проти життя і здоров’я особи, проживає в населеному пункті, де сталася крадіжка майна, а також вилучення за місцем його проживання викраденого мобільного телефону», – зазначає у вироку суд.

Надані правоохоронцями докази ніяк не доводять провини обвинуваченого у вчиненні крадіжки цього майна. До уваги суду взяли пояснення медперсоналу санаторію. Крадій повинен був знати розклад процедур і прибирання й мати змогу побачити телефон, що заряджався без нагляду. Того дня обвинувачений не був у санаторії, його присутність ніхто не підтвердив.

Згідно зі статтею 62 Конституції України обвинувачення не може ґрунтуватися на припущеннях. Суд дійшов до висновку, що провина чоловіка у скоєнні крадіжки не доведена.

Коментарі
keyboard_arrow_up