День міста із рекордом України – у Кам’янці 3 000 людей сформували живий герб (РЕПОРТАЖ)

День міста із рекордом України – у Кам’янці 3 000 людей сформували живий герб (РЕПОРТАЖ)
Фото автора
  • У Кам’янці вчора, 18 травня, встановили новий рекорд України – містяни сформували живий герб квітки на камені, цим самим перевершивши попередній здобуток Вінниці.
  • Не завадила заходу і мінлива погода – декілька разів за день дощ чергувався із сонячним небом.

Уже о 16:00 величезний натовп концентрується навколо стадіону Тонкачеєва. Серед них учні шкіл, студенти, які і будуть встановлювати рекорд «Живий герб Кам'янця-Подільського», та гості заходу. Усі схвильовані і обговорюють майбутню подію.

Неподалік від входу до стадіону стоять дві поліцейські машини. Правоохоронці в темних окулярах мовчки спостерігають за рухом людей. А тим часом  волонтери уже реєструють перших учасників.

Висока дівчина із русявим волоссям у дрескоді – світлий верх і темний низ, зареєструвалася і отримала наліпку на руку з видрукуваним номером. Зі своїми друзями-учасниками вона рушила у сторону поля. Її компанія стала частиною загального потоку, що проходив через трибуни і виходив безпосередньо для встановлення рекорду.

На зеленій траві яскраво виділяються білі контури намальованого герба Кам’янця-Подільського. З усіх боків ескіз оточений рівномірними угрупуваннями учнів і студентів. На поле виходять кілька хлопців-волонтерів з жовтими і синіми повітряними кулями, їх роздають учасникам.

З промовою виступають ведуча і представники міста. Після цього проводиться перекличка учасників, погода ж починає поступово псуватися.

Стає помітним контраст позитивного настрою і похмурого неба. Захід починається: грає драйвова музика, учасники починають злагоджено рухатись, утворюючи символи живого герба. Врешті вони плавно огортають контури накресленого трафарету. Починається дощ, який переростає у зливу. Глядачі ховаються під парасольками, а на стадіоні продовжують формувати герб.

Ведуча оголошує, що встановлено новий рекорд: «Найбільший живий герб у Кам'янці-Подільському! Учасників більше 3000!». Злива посилилася, і натовп почав хаотично тікати під дощу. Усе це нагадувало картину з пост-апокаліпсису – люди поспішають, біжать, дехто падає... Хтось пішов ховатися під найближче дерево, дах, хтось розкрив парасольку і влився в потік людей, що покидає стадіон. Тож за 35 хвилин, незважаючи на зливу, у Кам’янці встановили черговий рекорд України – «Живий герб міста».

Автор: Діана Ляшук

Коментарі
keyboard_arrow_up