У Кам`янці відбувся форум на тему виборчої реформи

У Кам`янці відбувся форум на тему виборчої реформи
  • Сьогодні, 12 жовтня, у Кам`янці відбувся форум “Чи потрібна виборча реформа українцям?”.
  • Представники влади та активні громадяни упродовж трьох годин висловлювали власні позиції стосовно законодавства України.
  • У межах заходу 11 учасників форуму спробували себе у грі-моделюванні “Право вибору”.

 

Форум “Чи потрібна виборча реформа українцям?” організований Всеукраїнською ініціативою “Активна Громада” для підвищення рівня освіченості громадян у політичних питаннях. У межах заходу упродовж півтори години відбувалася дискусія на тему виборчої реформи. Представники влади, громадські активісти, журналісти та небайдужі громадяни обговорили стан виборчої реформи в Україні, а також кроки покращення виборчого законодавства. Частина учасників дискусії висловила думку про те, що реформувати закон потрібно, але повна його зміна надто радикально. Інші учасники підтримали прийняття нового виборчого законодавства.

У межах форуму відбулась гра-моделювання “Право вибору”, де молодь спробувала себе у ролі народних депутатів, коаліції, опозиції, активних громадян та представників ЗМІ.

За правилами гри учасники, які виконували роль владних органів, повинні були відстояти свою позицію щодо запропонованого законопроекту і заручитися підтримкою усіх інших гравців. Завершилося моделювання виборами та аналізом заходу.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up