До Кам’янця приїжджав командувач Сухопутних військ ЗС Канади

До Кам’янця приїжджав командувач Сухопутних військ ЗС Канади
Фото із сайту Міністерства оборони України
  • Генерал-лейтенант Пол Винник командувач Сухопутних військ ЗС Канади 15 липня відвідав Центр розмінування, що дислокується у Кам’янці.
  • Іноземні гості перевірили хід проведення занять, які тривають у рамках «Багатонаціональної тренувальної групи — Україна», поспілкувались з українськими та канадськими військовослужбовцями.

Командувач Сухопутних військ ЗС Канади Пол Винник 15 липня відвідав Центр розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України. Про це інформує прес-служба Міністерства оборони України.

Полковник Володимир Родіков, начальник Центру розмінування, розповів Полу Виннику про діяльність, структуру й призначення військової частини. А також розповів про діяльність Центру за напрямком пошуку та знешкодження саморобних вибухових пристроїв, а також досвід роботи військових саперів з саморобними вибуховими пристроями.

Фото із сайту Міністерства оборони України

Полковник Володимир Родіков ознайомив гостей з навчально-матеріальною технічною базою Центру розмінування, системою підготовки саперів, водолазів, кінологів та розрахунків мінно-розшукової служби. Полковник також подякував генералу Полу Виннику за допомогу в підготовці українських саперів.

Іноземні гості перевірили хід проведення занять, які тривають у рамках «Багатонаціональної тренувальної групи — Україна», а також мали нагоду поспілкуватись з українськими та канадськими військовослужбовцями.

"Наша співпраця є взаємовигідною, адже представники обох країн вчаться один в одного. Під час спілкування з канадськими інструкторами я дізнався, що вони вражені ентузіазмом своїх українських колег, а також їхнім бойовим досвідом. Хочу наголосити, що ми й самі навчаємося в українських військовослужбовців", — зазначив генерал-лейтенант Пол Винник.

Командувач Сухопутних військ ЗС Канади повідомив, що його зацікавила можливість подальшої співпраці у напрямку підготовки фахівців водолазної справи.

Коментарі
keyboard_arrow_up