Фотографія, театр, кіно та танець. У Кам`янці чотири митці розповіли про справу свого життя

Фотографія, театр, кіно та танець. У Кам`янці чотири митці розповіли про справу свого життя
  • Вчора, 12 жовтня, у Кам`янці можна було послухати справжніх ентузіастів одного із видів мистецтва.
  • Чотири лектори оригінально представяли власну творчість у сфері фотографії, театру, кіно та танцю.

 

Захід ескперементального формату - чотири лекції по п`ятнадцять хвилин - відбувся у Кам`янці вперше. Вчора, 12 жовтня, упродовж двох годин митці сфери фотографії, театру, кіно та танцю ділилися власним досвідом, джерелами натхнення та секретними способами віднайти себе, а слухачі активно задавали питання.

Фотограф Дмитро Галило відкрив секрети гарного освітлення. А також розповів, як можна викликати у людини щирі емоції, для того, щоб вона відтворила їх на фотографії. Дмитро також додав, що сьогодні усім потрібно знати, як зробити якісне фото, адже ми щодня стаємо творцями фотографій.

Виступ режисера театру Валерія Свереди був схожим на маленьку виставу. Тут вам і зірка з неба для найзаповітнішого бажання, і гра голосом, а також розповідь з елементами акторської гри. Ця лекція була по-справжньому пізнавальною та веселою: слухачі під тетральний акомпонемент Валерія, дізналися більше про театр як явище та отримали поради для розвитку акторських навиків.

Не менш цікавим був виступ Дмитра Кубряка. Режисер розкрив основні правила гарного сценарію та цікавого фільму. Та дав пораду: якщо вам захотілося знімати, не потрібно відкладити це. Навіть, якщо ви будете фільмувати білу стіну - це може дати результат, адже так ви зможете вивчити функціонал камери.

А ось лекція танцюриста Гаврилюка Дениса зачарувала присутніх атмосферою контемпу. Незвичайний танець демонструвався на екрані проектору. А лектор тим часом розповідав, що цей стиль про підсвідоме мовлення тіла людини. Денис зазначив, що у повсякденному житті ми часто забуваємо про наше тіло. А у контемпі, за допомогою гармонійного поєднання традицій східних та західних культур, відбувається відкриття його емоцій та потенціалу.

Як зазначили організатори, вони задоволені кількістю молоді, яка зацікавилася заходом подібного формату. А тому незабаром варто очікувати нових незвичайних лекцій від Фундації Регіональних Ініціатив.

Коментарі
keyboard_arrow_up