Кам’янчан запрошують на Всеукраїнську виставку ювелірних виробів (ФОТО)

Кам’янчан запрошують на Всеукраїнську виставку ювелірних виробів (ФОТО)
  • У Кам’янці триває виставка ювелірного мистецтва від майстрів з 9 міст України.

У Галереї мистецтв Кам’янця-Подільського проходить виставка ювелірних виробів. Мета заходу – показати яким є цей вид мистецтва в сучасній Україні.

У презентаційній залі розміщені близько 80 робіт митців з дев’яти міст: Києва, Одеси, Львова, Чернівців, Вижниці, Хмельницького, Славути, Тернополя і Запоріжжя. Організував виставку кандидат мистецтвознавства, член НСХУ Луць Сергій.

Перлиною виставки є композиція «Шахи» Августа Вольтського із міста Славути. Працівник картинної галереї Віра Цішковська розповідає:

«Фігури виготовлені із срібла, основою є бурштин. Шахи виступають уособленням Туреччини і України – середньовічна історія. З Турецького боку - Сулейман Пишний, Роксолана, Ібрагім Паша, кінь і вежа Мармарис, пішаками є татари. З боку України – Василь-Констянтин Острозький, Гальшка Єлизавета Острозька, Северин Наливайко, кінь і вежа Острозького замку, козаки як пішаки. Дошка виготовлена із пресованого бурштину, стіл виготовлений з горіха з різьбленням. Стільці з дуба з різьбленням, на яких зображені Герб Туреччини і Герб Констянтина Острозького».

2 червня о 12:00 усіх бажаючих запрошують до Галереї мистецтв круглий стіл присвячений виставці. Побачити ювелірні вироби можна до 3 червня.

Фото і текст - Діана Ляшук

Коментарі
keyboard_arrow_up