"Кам'яне мереживо міста", картини і сторічний ювілей Кам'янець-Подільської римо-католицької Дієцезії

"Кам'яне мереживо міста", картини і сторічний ювілей Кам'янець-Подільської римо-католицької Дієцезії
  • Вчора у Кам'янці-Подільському відбулися урочисті заходи з нагоди 100-річчя Кам'янець-Подільської римо-католицької Дієцезії
  • У картинній галереї організували тематичну виставку живопису і лапідарію на території музею

Вчора, у актовій залі та музеї національного історико-архітектурного заповідника «Кам'янець», відбулася урочиста зустріч з нагоди 100-річниці Кам'янець-Подільської римо-католицької Дієцезії. На якій зібралися представники духовної ради Кам'янця і  міста Городок.

Крім того, з нагоди ювілею у музеї організували тематичну виставку картин і представили лапідарій "Кам'яне мереживо міста".

 «У виставковій залі картинної галереї, експонуються картини з нагоди 100-річниці Кам'янець-Подільської римо-католицької Дієцезії.

Серед них це портрет Міхала Потоцького - мецената домініканського костелу Кам'янця, який фактично його відбудував. Останні роки свого життя він провів у цьому ж костелі. Портрет написав невідомий художник у 18 сторіччі.

Ще, тут представлені портрети ксьонза Андрія Богдановича 19 сторіччя, католицького єпископа, канонника і легата – їх відновили студенти з кафедри реставрації Кам'янець-Подільського університету. Є версія портрет католицького легата належить пензлю Станіслава Жуковського. Також експонується ікона святого Казимира – польського принца, який помер у 26 років.

За життя він був віруючим, миролюбивим і освіченим. Вважається покровителем Польщі і Литви» - розповідає лектор картинної галереї Віра Цішковська.

Коментарі
keyboard_arrow_up