Кам'янець-Подільські школи готові зустрічати школярів

Кам'янець-Подільські школи готові зустрічати школярів
Фото: міськрада
  • Першого вересня маленькі кам’янчани увійдуть не лише в нові класи, але й сядуть за нові парти з новими підручниками та обладнанням.
  • До нового освітнього року міська влада закупила для школярів меблі та навчальні матеріали.

Цьогоріч у 39 перших класах Кам’янця навчатиметься близько 1100 малюків. А до школи загалом піде орієнтовно 10 тисяч учнів.

Як підготувалися до нового навчального року, повідомляє прес-служба міськради Кам'янця-Подільського.

Представники міської влади навідалися до ЗОШ №5 і 12 та НВК №3. У кожній із цих шкіл вони оглянули перші класи, в яких уже другий рік поспіль діти навчатимуться за програмою Нової української школи. А також - новенькі парти та допоміжні для навчання матеріали й ігри, які було придбано за кошти Державного і міського бюджетів (загальна сума – близько 5 млн грн)

До першого вересня надійдуть ще й комп’ютери, які педагоги зможуть використовувати під час навчального процесу.

ЗОШ №5 відвідуватиме 87 першачків. Тут сформують три перші класи, до того ж один із них працюватиме за ще однією новою для закладу програмою «Інтелект України». Це – науково-педагогічний проєкт, який створювався таким чином, щоб у дитини розвивалася та зберігалася цікавість до навчання, а уроки проходили у формі гри.

У НВК №3 встановили «інтерактивну підлогу» – спеціальну технологію за аналогією до інтерактивної дошки. Вона передбачена і для ігор, і для навчання.

Таке обладнання придбали для шести шкіл міста, де є інклюзивні класи для діток з особливими потребами. До речі, тут теж навчатиметься близько 90 учнів перших класів.

- Ми хочемо, щоб наша школа була місцем радості для дітей, місцем спокою для батьків і місцем творчості для вчителя. Тому робимо все можливе, аби тут було комфортно навчатися і працювати, - зазначила директор Оксана Токар.

У ЗОШ №12, де два перших класи відвідуватиме 42 дитини, обладнали ресурсну та ігрову кімнати, лікувально-фізкультурний кабінет. Тут маленькі кам’янчани зможуть не лише відпочивати, але й отримувати медично-профілактичну допомогу.

Крім того, продовжується забезпечення навчальних закладів підручниками.  Наразі закуплено 10 тисяч посібників. До першого вересня очікується ще одна партія.

Коментарі (1)
  • Олександр

    Для чого всі ці цяцьки? ЗОШ  6 без вікон.
    Все гниле і розвалюється. Ми ж боремося за енергозбереження! Ось куди гроші потрібно вкласти. Дах протікає а ми забавки купляємо і всі ремонти за батьківські гроші.
keyboard_arrow_up