Кам'янецькі археологи на Кармалюковій горі знайшли два чоловічих скелети

Кам'янецькі археологи на Кармалюковій горі знайшли два чоловічих скелети
  • Команда археологів разом зі студентами-практиками знайшли на Кармалюковій горі давнє житло
  • На тому ж місці студентам-новачкам вдалося знайти два чоловічих скелети

Археологічна експедиція Кам'янець-Подільського музею разом зі студентами-практикантами діляться першими результатами.  

Розкопки проходять на багатошаровій пам'ятці на Кармалюковій горі, де представлено трипільську культуру етап СІІ гординештського локально-хронологічного утворення, ранньоскіфський час та давньоруський час.

Упродовж перших кількох днів дослідникам вдалося прослідкувати рів, який йде впоперек дитинця і який ніхто ніколи не досліджував, причому він має кам'яну конструкцію по краю для протидії запливання рову. Вдалося прослідкувати й конструкцію валу біля рову, він також має кам'яну основу.

Біля основного валу натрапили на залишки житла давньоруського часу. Ще в одному шурфі натрапили на кам'яну основу якоїсь конструкції, ймовірно житла.

Вчора ж, археологи повідомили, що студенти-новачки знайшли два чоловічі скелети, при чому це загиблі люди, а не поховання. Загиблих після смерті привалила конструкція житла.

"Перший чоловік лежить на спині, права рука тримає шию, орієнтований головою на південь. Інший кістяк лежить до нього під кутом 90 градусів і придавлений жорновим каменем. Тіла датуються серединою ХІІІ ст., 1240-1250 рр. Роботи з розчистки тривають.", йдеться у повідомленні Кам'янець-Подільського державного історичного музею-заповідника.

Коментарі (2)
  • Valya Yazhuk

    Може, це їх тепер закопали

    Ihor Starenkyi reply Valya Yazhuk

    Valya Yazhuk звичайно, ми всіх закопуємо
keyboard_arrow_up