Кам’янецькі мисливці відстрілюватимуть хворих лисиць

Кам’янецькі мисливці відстрілюватимуть хворих лисиць
  • Серед уже вбитих тварин виявили багато хворих хижаків на сказ

На території користувачів мисливських угідь ДП “Кам’янець-Подільське лісове господарство”, що розташовані в господарській зоні Національного природного парку “Подільські Товтри”,  з 17 листопада  мисливці почали регулювати чисельність звичайних лисиць.

         За перші два виходи  в Кам’янець-Подільському районі мисливці вбили  86  лисиць, а в Чемеровецькому районі  – 42.

        

Убитих тварин відправили на аналіз до Хмельницького. Спеціалісти Хмельницької регіональної лабораторії ветеринарної медицини встановили, що серед вбитих хижаків багато хворих на сказ, повідомляє прес-служба Кам’янець-Подільського лісгоспу.

Щоб оздоровити епізоотичну ситуацію на території природно-заповідного фонду “Кам’янець-Подільське лісове господарство” вирішило проводити заходи з регулювання чисельності, які триватимуть до січня  2019 року включно. 

Усі полювання  проводяться за  попереднього погодження місць проведення відстрілу з мисливствознавцем лісгоспу та  із  залученням представників державної лісової охорони, НПП “Подільські Товтри”, Державної екологічної інспекції, Держпродспоживслужби, органів місцевого самоврядування  і правоохоронних органів.

Коментарі
keyboard_arrow_up