Кам’янецький чиновник сплатить 17 тисяч гривень штрафу

Кам’янецький чиновник сплатить 17 тисяч гривень штрафу
  • У Кам’янці – Подільському судили чиновника за отримання неправомірної вигоди

Минулого року у листопаді до працівника управління містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та з питань цивільного захисту населення Кам’янець-Подільської РДА звернувся чоловік щодо виготовлення будпаспорту на реконструкцію будівлі. Посадовець пообіцяв вплинути на свого начальника, аби той дав «добро» на швидке і якісне виготовлення документів. Обіцяну послугу оцінив у 2 тисячі гривень. Через місяць домовлена угода була реалізована. Повідомляє прес-служба суду.

У судовому засіданні обвинувачений за частиною 2 статтею 369-2 Кримінального Кодексу України (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) визнав себе винним і просить затвердити угоду про визнання винуватості.

«Відповідно до вимог частини 3 статті 27 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» надання будівельного паспорта здійснюється уповноваженим органом містобудування та архітектури на безоплатній основі протягом десяти робочих днів з дня надходження відповідної заяви та пакета документів», – зазначає у вироку Кам’янець-Подільський міськрайонний суд і визнає чиновника винним у інкримінованому злочині. Зважаючи на те, що обвинувачений має позитивні характеристики, вчинив злочин середньої тяжкості, а угода укладена добровільно, суд її затвердив. Чоловік має сплатити штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up