Кам'янецький центр розмінування відвідали військові делегації з Фінляндії та Естонії

Кам'янецький центр розмінування відвідали військові делегації з Фінляндії та Естонії

Вчора Україна, Фінляндія і Естонія домовились про розширення військової співпраці

Зустріч відбулася за ініціативи закордонних колег, метою було обговорення напрямів розширення військового співробітництва між Україною, Естонією та Фінляндією у сфері інженерного забезпечення діяльності військ.

Представники іноземних делегацій зазначили, що вже давно планували відвідати Кам'янець-Подільський центр розмінування. Гостей ознайомили з розташуванням Центру розмінування, його підрозділами, спроможностями, матеріально-технічною базою, яку використовують фахівці з розмінування як для навчання, так і для виконання бойових завдань. Іноземців вразило компактне розташування навчально-тренувального комплексу Центру: все поруч, все продумано і на переміщення не потрібно витрачати багато часу.

Результатом зустрічі стала домовленість про продовження співпраці між Збройними силами Естонії, Фінляндії і України щодо обміну досвідом у сфері знешкодження і знищення вибухонебезпечних предметів. Ще планується домовленість про проведення у вересні-жовтні 2019 року на базі Центру розмінування курсу “Знешкодження ВНП” для військовослужбовців Сил оборони Фінляндської Республіки та військовослужбовців Естонської Республіки. Крім того, фінська сторона хоче запросити до себе у 2019 році досвідченого фахівця Центру розмінування для проведення ним 5-тиденного курсу “Знешкодження ВНП”.

По завершенню офіційної частини заступник начальника Центру розмінування підполковник Олег Гаврилюк висловив подяку гостям за їх прагнення до співпраці і та на згадку про зустріч презентував сувеніри з емблемою Центру розмінування.

Коментарі
keyboard_arrow_up