Кам’янецьку молодь вчили надавати першу домедичну допомогу

Кам’янецьку молодь вчили надавати першу домедичну допомогу
Фото прес-служби
  • Рухівці Кам'янець-Подільського осередку мппр ХОМА пройшли курс "BLS (Basic Life Support)– знання, що рятують життя"

Упродовж 18-19 лютого учасники Кам’янець-Подільської молодіжної організації «ХОМА» пройшли курс базової підтримки життя. Підлітків навчили як надавати провести серцево-легеневу реанімацію та інші процедури для порятунку життя.

Помічники поліцейських пізнали теорію та виробили практичні навички. Тепер випускники розуміються на тому, що таке невідкладний стан людини, які ознаки зупинки серця і порушення дихання. Тренувалися на спеціальному обладнанні, щоб у випадку реальної небезпеки, діти могли надати домедичну допомогу при зупинці серця та порушенні дихання із допомогою автоматичного зовнішнього дефібрилятора і це не весь список, повідомляє прес-служба «Кам'янець-Подільський осередок мппр ХОМА».

Наприкінці навчання учні здали екзамен та незабаром отримають сертифікати про навчання.

«Кожен може опинитись в ситуації, де наступна хвилина є на вагу життя людини. Невідомо в якій ролі опиниться ця людина: в ролі свідка чи потерпілого. Щоб збільшити шанси на порятунок життя, важливим є знати та вміти вчасно провести базові реанімаційні заходи. Знання методів BLS рятує життя», йдеться у повідомленні.


Коментарі
keyboard_arrow_up