Комунальники Кам'янця завершують демонтаж трубопроводу

Комунальники Кам'янця завершують демонтаж трубопроводу
Фото: КП "Міськтепловоденергія"
  • Нові тепломережі матимуть строк експлуатації 30 років
  • Наразі дві бригади вийшли на фінішну пряму

Сьогодні, 19 липня, дві бригади КП«Міськтепловоденергія» вийшли на "фінішну пряму" по заміні магістрального трубопроводу мережі тепловодопостачання по проспекту Грушевського до вул.Драй-Хмари.

За повідомленням КП "Міськтепловоденергія", новий трубопровід (вул. Драй-Хмари) під’єднають до тієї його ділянки, яку проклали торік від біо-ТЕС по вул.Крип’якевича.

На роботах цього об’єкту щодня задіяно 14 одиниць спеціалізованої техніки та 25 співробітників.

Ситуацію прокоментував генеральний директор підприємства Валерій Гордійчук:

"Станом на травень 2019 року 75% теплових мереж в місті були зношені через тривалу експлуатацію, у зв’язку з чим виникала велика кількість пошкоджень.

Тому було прийнято рішення проводити повну заміну трубопроводів від ТЕС до житлових будинків. Старі мережі на цій ділянці пропрацювали майже 40 років і в минулому опалювальному сезоні тут сталося 24 пошкодження.

На час усунення цих пошкоджень мешканцям будинків доводилось потерпати без гарячого водопостачання та опалення. Повна заміна магістральних теплових мереж дозволить уникнути пошкоджень на подальші 20 років.

У людей постійно буде тепло і гаряча вода. Для заміни ми використовуємо заводські труби з готовою попередньою тепловою та гідро- ізоляцією. Такі трубопроводи дуже стійкі до зовнішньої корозії. Ви бачите, який це важливий для міста об'єкт, в яких складних та небезпечних умовах працюють люди.

Всіма необхідними засобами захисту та матеріалами вони забезпечені, ми робимо все можливе, щоб зберегти їх життя. Заміну тепломережі необхідно виконувати саме зараз, враховуючи її аварійний стан, бо коли почнеться опалювальний сезон – виконати ремонт буде фактично неможливо.

Ми декілька тижнів активно готувались: складали й погоджували проєктно-кошторисну документацію, провели тендери на закупівлю труб. Для виконання робіт підготовлені всі необхідні матеріали, проведено огляд та ремонт техніки, яка задіяна зараз.

На карті чітко видно, де труби тепломережі мають з’єднатися і добре, що нам вдається виконувати монтажні роботи своїми силами. Я переконаний, що цей опалювальний сезон ми розпочнемо вчасно, планово, без будь-яких збоїв. Цей важливий проєкт для громади міста має покращити теплопостачання, оновити існуючу інфраструктуру комунального підприємства".

Коментарі (1)
  • Lily Petit

    Як ви вже ЗАДОВБАЛИ з цією щорічною ексгумацією...
keyboard_arrow_up