Лаборанти заміряли найшумніші вулиці Кам'янця та поділилися результатами

Лаборанти заміряли найшумніші вулиці Кам'янця та поділилися результатами
Фото з мережі Інтернет
  • У Кам‘янці-Подільському працівники санітарно-гігієнічної лабораторії провели 45 замірів шуму в 15-ти житлових забудовах
  • Рівень шуму перевищує норму в 4-рьох перехрестях

Шум – одна із форм фізичного хвилевого забруднення навколишнього й особливо міського середовища. Це забруднення можна охарактеризувати як хаотичне нагромадження звуків різної частоти, сили, висоти, тривалості, що виходять за межі звукового комфорту.

Транспортний шум не лише погіршує якість навколишнього середовища, а й негативно впливає на нервову систему, знижує працездатність, приводить до патологічних змін в органах слуху та зменшує опірність серцево-судинних захворювань.

У Кам‘янці-Подільському працівники санітарно-гігієнічної лабораторії провели 45 замірів шуму в 15-ти житлових забудовах, що знаходяться в зоні впливу автотранспорту. (Стан на 5-те червня 2019 року)

Лаборанти виявили 23 відхилення, що складає 51%. Відсоток відхилення від норми збільшилося у порівнянні з аналогічним періодом минулого року (47 замірів, відхилень 18).

Еквівалентні рівні шуму перевищували граничнодопустимий рівень від 1 до 4 дБ А, максимальні – від 1 до 3 дБ А.

Перевищення рівнів шуму в місті найчастіше було на:

  • перехресті пр. Грушевського – вул. Франка,
  • пр. Грушевського – вул. Соборна 33,
  • пр. Грушевського 32 – вул. Пушкінська,
  • вул. Др.Народів – вул. 30 р. Перемоги.

Лікар-лаборант-гігієніст В. Бевз радить берегти зелені насадження, адже жива зелена загорожа здатна зменшити шум автотраси у 10 разів.

Коментарі
keyboard_arrow_up