Літературно-музичний фест, оперний концерт, антикварні автомобілі: чому варто відвідати Кам’янець у липні?

Літературно-музичний фест, оперний концерт, антикварні автомобілі: чому варто відвідати Кам’янець у липні?
  • Кам’янець-Подільський у липні запрошує на різноманітні мистецькі та фестивальні події.

1. 14-15 липня, Руська брама – «ZAGATA FESTIVAL 2018». На два дні Кам’янець стане майданчиком, що об’єднає творчі особистості та водночас продовжить започаткований минулого року літературно-музичний фестиваль «Zagata Music Day». 14 та 15 липня на території Руської брами відбудеться другий ZAGATA FESTIVAL 2018». На головній та акустичній сцені виступлять не лише українські артисти, але й виконавці з Європи, Великобританії та США.

У програмі фестивалю також покази фільмів, можливість взяти участь в різноманітних перформансах.

2.    14 липня, готель «Ксенія» – XI міжрегіональний фестиваль краси. В його рамках плануються змагання для перукарів, візажистів та майстрів нігтьової естетики з благодійним збором для потреб військових.

3.    21 липня, Будинок культури о 19:00 – великий оперний концерт. Знаменитий тенор Емануеле Сервідіо та солістка Черкаської філармонії Олена Лютаревич подарують кам’янчанам і гостям міста концерт оперної музики.

Концертна програма буде насичена найвідомішими оперними аріями та дуетами зарубіжних і українських композиторів. Очікує на відвідувачів і особливий сюрприз від італійського тенора.

4. 26 липня, Старе місто з 09.30 до 11.00  – виставка ретроавтівок в рамках міжнародного пробігу антикварних автомобілів в Україні «Слідами героїв трилогії Генрика Сенкевича». Організаторами виступають  міжнародний клуб CAAR (Клуб античних автомобілів та райдів – польський підрозділ, м. Варшава) та клуб АФК ЗАЗ Козак (м. Львів).

Розпочинається пробіг з міста Варшави й пройде такими містами: Львів-Кременець-Збараж-Тернопіль-Теребовля-Кам’янець-Подільський-Сатанів-Тернопіль-Золочів-Жовква і фінішує теж у Варшаві.

Учасниками заходу стануть представники Польщі, Німеччини, Нідерландів, Данії та України. Загалом очікується близько сорока екіпажів. Попередньо до Кам’янця-Подільського вони приїдуть 23 липня, 24 та 25 матимуть екскурсії до Хотина.

5.    18 червня-31 серпня, Міська Ратуша – квест «Знайди скарб в музеї грошей». Історичний музей-заповідник запрошує батьків та дітей 5-х-7-х класів познайомитися з історією гривні, навчитися розрізняти монети країн світу за зображеннями, дізнатися, що таке аверс та реверс.

Коментарі
keyboard_arrow_up