Любов Мартинюк - про творчість, театр пісні та учнів, які були учасниками Євробачення

Любов Мартинюк - про творчість, театр пісні та учнів, які були учасниками Євробачення
  • Любов Мартинюк створила у Кам’янці-Подільському  ексклюзивну школу театралізованої пісні, виховала декілька фіналістів національного відбору Євробачення і організувала масштабний “Grand Fest Кам'янець”, котрий створив нові мистецькі можливості для талановитих дітей із усієї України.
  • Журналісти “20 хвилин” поспілкувалися із цією жінкою, яка викладає на кафедрі музичного мистецтва та є керівником вокальної візитівки міста - народної хорової капели “Мелос”.

 

Ця жінка усе життя присвятила музиці та дітям. Нові ідеї та проекти виникають у неї для того, щоб зацікавити своїх учнів мистецтвом, надати їм можливість розвитку у цій сфері. Любов Мартинюк розповідає, що колись так само її викладач надихнув на те, щоб поєднати свій шлях із музикою. А тому вона готова усі свої сили націлити на успіхи та звершення учнів.

Про пісню, що втілюється у театрі

У 2001 році ми організували дитячий театр пісні, який об’єднав вокалістів-дітей з усього міста. Ми розпочали із шоу-гуртів та невеликих груп. Наші дуети та вокалісти до 10 чоловік почали займатися постановками пісень. Ми обігрували їх за допомогою рухів на сцені, акторської гри і хореографії.

Пам’ятаю, коли у мене виникла ідея, то у Кам’янці не було навіть дитячої вокальної школи. Я працювала на базі школи мистецтв, що на мікрорайоні. І ми вирішили зайняти цю вокальну нішу та створити театр пісні. За 16 років, що ми існуємо, усі школи пішли нашим шляхом. Тоді це був новий крок у розвитку дитячої творчості. Він був у дечому і необхідним, адже діти потребували руху вперед і оригінальних шляхів для зацікавлення в роботі.

За період роботи в театральній школі, ми організували безліч унікальних проектів. А нещодавно створили цікаву постановку “Не забудь подякувати батькам”. Ми хотіли підняти вічну тему вдячності батькам. До речі, ролик швидко став популярним у мережі.

Про випускників, якими пишається

Багато з моїх учнів - це зірки, що ще на шляху до слави. Я пишаюсь тим, що близько 80 % дітей, яких я навчала, пов’язали своє життя із музикою. Багато випускників працюють у київській школі опери та балету. Деякі з них стали художніми керівниками. А наша випускниця Вікторія Паращук - займається вокальною творчістю у військовій частині.

У нас величезна кількість дипломів за різноманітні конкурси. Брали участь у змаганнях “Таврійські ігри”, “Чорноморські ігри”. Мали там завжди призові місця. Безліч конкурсів було за кордоном, за 16 років виступали в Польщі, Болгарії, Греції, Туреччині, Литві, Угорщині. На рахунок особисто мене, то я нагороджена відзнаками міської ради та Прем’єр-міністра України у 2009 році.

Про учнів, які підкорювали сцену Євробачення

Особливо відомими стали мої учні, солісти групи “Три сини”, Артем Балеуш, Назар Щегельський і Андрій Мартинюк. Двоє перших брали участь і в дитячому Євробаченні, їм вдалося здобути четверте місце у фіналі національного відбору. Вони були дуже популярними у свій час, зараз співають окремо на замовлення.

Про те, як дати зрозуміти дітям, що музика - це цікаво

Я намагаюся зробити процес навчання цікавим. Використовую різні підходи для роботи з дітьми. Вони прогресивні та ефективні, а основним є те, що ми націлюємося на результат. Наша мета - не варитися у власному соку, а працювати так, щоб учасники бачили плоди нашої праці. І ці місця, що ми займаємо, і є результатами нашої роботи. Ось, наприклад, за 16 років нашої діяльності вдалося провести 18 свят пісні. Вони стали своєрідним звітом нашої роботи за цілий рік. А у 2016 році це свято стало ще більш масштабнішим - ми організували Всеукраїнський мистецький фестиваль “Grand Fest Кам'янець”. Цьогоріч на фестиваль приїхало більше 500 учасників.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up