"Мама має право" - проект, що допоможе молодим кам'янецьким матусям

"Мама має право" - проект, що допоможе молодим кам'янецьким матусям
  • Цієї середи відбулася презентація проекту
  • Проект реалізовуватиметься на базі школи відповідального батьківства

У середу, 15 травня, у Кам'янець-Подільському перинатальному центрі представили проект "МАМА МАЄ ПРАВО!".

Проект впроваджується у Хмельницькому, Кам'янці-Подільському та Старокостянтинові.

За словами очільника юстиції Віктора Худняка, насамперед команда прагне допомогти у становленні інституту сім'ї та відповідального батьківства. Він презентував посібник, у якому зібрана інформація для майбутніх мам.

"Проект наразі є досить актуальним, адже їм доводиться неодноразово зіштовхуватися із юридичними питаннями, які майбутні матері не завжди взмозі вирішити", - зазначив начальник управління охорони здоров'я Кам‘янець-Подільської міської ради Юрій Пливнюк.

Валентина Кусмінська - куратор даного проекту - розповіла план його реалізації та переваги. Власним досвідом поділилася також мама-блогер Олена Лаврова, яка на своєму прикладі розповіла наскільки цей проект спрощує ряд юридичних процедур.

"На базі школи відповідального батьківства щотижня будуть проходити лекції із батьками на яких вони зможуть отримати відповіді на всі питання які стосуються: отримання свідоцтва про народження, реєстрації місця проживання, зміна імені чи прізвища дитини, оформлення статусу матері одиначки, як влаштувати дитину в садок, юридичні аспекти це та багато іншого, що стосується батьківства.", йдеться у повідомленні.

Коментарі
keyboard_arrow_up