Медична реформа: які зміни чекають на пацієнтів у кам’янецьких лікарнях?

Медична реформа: які зміни чекають на пацієнтів у кам’янецьких лікарнях?
Ілюстративне фото з мережі Інтернет
  • В Україні продовжується реформування медичної сфери.
  • З нового року запрацює нова система лікування - будуть укладатися угоди між пацієнтами та лікарями.
  • Які зміни чекають на кам’янчан - дізнавалися журналісти “20 хвилин”.

 

Медичну реформу в Україні ухвалили 19 жовтня, а запрацювати вона повинна з 1 січня 2018 року. Відтепер між лікарями та пацієнтами буде укладатися угода: кожен зможе обирати терапевта, педіатра та сімейного лікаря на свій розсуд. До того ж, обслуговування не буде залежати від прописки. А зарплата лікаря буде співвідноситись відповідно до кількості пацієнтів, які захотіли у нього лікуватися.

Начальник управління охорони здоров’я Кам’янця-Подільського Пливанюк Юрій, у розмові із журналістами “20 хвилин”, коментує ситуацію:

“Угоди між пацієнтами та лікарями повинні укладатися уже з 1 січня, але у нас є проблема, вирішення якої залежить не від нас. Прийняття закону у Верховній Раді відклали, бо комусь захотілося його скасувати. Тепер чекаємо, коли його підпише Президент. Ситуація складається гнітюче, тому що до першого січня ну ніяк не встигнемо усе зробити, а угоди уже мають бути в дії. Не встигаємо по бюджету, а все решта планомірно іде до змін.”

Уточнюємо, як буде саме здійснюватися оплата лікарям за послуги, Юрій Васильович, розповідає, що все буде залежати від того, скільки у кожного лікаря буде зафіксовано пацієнтів. Щоб укласти угоду, пацієнт повинен написати заяву. Потім усі дані будуть вводитися у базу, яку буде опрацьовувати лікар. Угода підписуватиметься на рік. Також пацієнт може змінити лікаря, якщо буде не задоволений його роботою.

Діліться думками про зміни у медицині у коментарях.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up