«Міськтепловоднергія» запевняє, що кам’янчанам не варто боятися «хлорного колапсу»

«Міськтепловоднергія» запевняє, що кам’янчанам не варто боятися «хлорного колапсу»
фото з мережі Інтернет
  • Через дефіцит рідкого хлору, у крани українців може надходити неочищена вода.
  • Кам’янчанам це не загрожує.

У зв’язку із зупинкою 15 червня заводу «Дніпроазот» частина міст може опинитися без водопостачання. Підприємство єдине в Україні виробляло рідкий хлор для знезараження питної води.
Більшість водоканалів вже опинилися на межі катастрофи. Наприклад, у Кропивницькому та Вінниці запасів дезінфекатора для води вистачить максимум на сім-десять днів, в інших містах – максимум на 40. Альтернативи рідкому хлору не мають навіть міста-мільйонники. У Кам’янці КП «Міськтепловоденергія» вже більше 10 років не використовує рідкий хлор. З 2007 року знезараження води на насосній станції другого підйому Дністровського водогону проводять за допомогою гіпохлориту натрію власного виробництва. 

«Гіпохлорит натрію – один з найбільш ефективних і швидкодіючих дезінфікуючих агентів, що мають широкий спектр дії проти усіх відомих у даний час мікроорганізмів. Виробництво гіпохлориту натрію проводиться за допомогою спеціальних гідролізних установок зі звичайної кухонної солі. На комунальному підприємстві «Міськтепловоденергія» працює чотири гідролізних установки потужністю 600 літрів гіпохлориту на годину. Такі об’єми повністю задовольняють потреби міста, тож дозволяють повністю відмовитися від використання хлору для знезараження питної води», - зазначають працівники підприємства. 


Комунальне підприємство також має власну акредитовану лабораторію, яка цілодобово контролює показники якості питної води. Наразі водопровідна вода, що подається у місто повністю ГОСТ 2874-82 та ДСанПіН 2.2.4-171-101 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною». 
 

 

Коментарі
keyboard_arrow_up