Молодіжні організації Кам’янця: де реалізувати свій потенціал?

Молодіжні організації Кам’янця: де реалізувати свій потенціал?
Ілюстративне фото з мережі Інтернет
  • Громадські організації - це засіб для молоді здійснити вплив на життя міста та втілити свої амбіції.
  • У яких галузях можуть реалізувати себе юні кам’янчани у якості активних членів суспільства, дізнавалися журналісти “20 хвилин”.

 

Молодіжні громадські організації мають на меті виразити та захистити права та інтереси молоді у різних сферах. Вони є вільними у виборі тем та форматів діяльності у межах закону. Будь-яка особа, що досягла 14 років має право на створення власної об’єднаної громади. Фінансування молодіжних громадських організацій здійснюється за підтримки виконавчої влади та місцевого самоврядування. Тож які громадські ініціативи діють у Кам’янці?


ФРІ (фундація регіональних ініціатив) - об’єднання активної молоді з метою змінити країну на краще. Це всеукраїнська громадська організація, яка нещодавно почала діяти у Кам’янці-Подільському та уже встигла підкупити юних кам’янчан неординарними заходами. Наприклад, учасники ФРІ організовували нестандартні лекції із митцями міста та започаткували “Speaking club”. Приєднатися та слідкувати за новинами організації можна тут.

СД платформа Кам’янець-Подільський - громадська організація, що діє на основі гуманістичних принципів. Члени організації намагаються створити нове політичне життя в Україні. А також борються з безробіттям та популізмом, відстоюють права громадян. Соціально-демократична платформа у Кам’янці проводить оригінальні заходи, як от “Живу бібліотеку”, тренінги, зустрічі із цікавими людьми. Познайомитися більше із діяльністю організації можна тут.

ПЛАСТ — національна скаутська організація України, яка має на меті всебічний розвиток молоді. ПЛАСТ у Кам’янці організовує літні табори, різноманітні гуртки, залучає студентів та молодь до активного відпочинку.  Робота організації зосереджена на всебічному та патріотичному вихованні молоді. А свою діяльність учасники ПЛАСТУ спрямовують на розвиток навичок виживання та обізнаності в різних сферах. Приєднатись до ПЛАСТУ у Кам’янці можна за посиланням.

Творче об’єднання письменників та художників “Кам’яний острів” - громадська організація спрямована на культурний розвиток кам’янчан. Учасники ініціюють створення фестивалів, тренінгів, випускають видання. Ознайомитися із діяльністю організації можна за посиланням.

«Активна Громада» Кам’янець-Подільського від Інституту «Республіка» - це всеукраїнська ініціатива, що спрямована на підвищення рівня населення у політичній освіченості. Учасники ініціативи постійно організовують тренінги, створюють петиції, влаштовують дебати та інші оригінальні заходи для молоді та не тільки. Більше дізнатися про організацію можна тут.

Кам’янець - молодіжне місто, тому особливо потребує платформ для реалізації амбіцій молоді. А які ще громадські об’єднання варто було б започаткувати? Діліться думками у коментарях.

* У матеріалі використані фото із офіційних сторінок громадських організацій

 

 

Коментарі
keyboard_arrow_up