На Кам’янеччині задешево здавали в оренду землю. Громада недоотримувала кошти

На Кам’янеччині задешево здавали в оренду землю. Громада недоотримувала кошти

Кам’янець-Подільська райдержадміністрація та один із приватних підприємств уклали договір про оренду землі, площею понад 69 гектарів. Але землю в користування надали дешевше, аніж вона коштує насправді.

 Кам’янець-Подільська місцева прокуратура виявила порушення при використанні сільгоспугідь на території Гринчуцької сільської ради. Договір про оренду землі, вартістю понад 2 мільйони гривень, між райдержадміністрацією та приватним підприємством був укладений ще у 2006 році. Підприємець на землі, площею понад 69 гектарів, вів там товарне сільськогосподарське виробництво. Але виявилося, що ця земельна ділянка, всупереч вимогам чинного законодавства, використовується орендарем без проведення нормативної грошової оцінки. Внаслідок цього ставка орендної плати визначена на рівні, нижчому від законодавчо встановленого розміру – 3 % від нормативної грошової оцінки землі, - інформує прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Внаслідок цього місцевий бюджет та територіальна громада недоотримували значну суму коштів.

Прокуратура звернулася в суд із позовними вимогами до райдержадміністрації та орендаря про визнання недійсним договору оренди землі.

Коментарі
keyboard_arrow_up