На що підуть гроші з міського бюджету Кам’янця?

На що підуть гроші з міського бюджету Кам’янця?
  • На засіданні міської ради обговорили концепцію "Присяги-1919", на що витратять гроші і повідомили, які програми затвердили
  • Детальніше читайте у матеріалі

На початку засідання перед депутатами міської ради виступили автори проекту «Присяга-1919» з відзначення наступного року в Кам’янці-Подільському сторіччя Української Народної Республіки.

Сьогодні члени товариства «Просвіта» як ініціатори цього проекту розповіли про концепцію відзначення дати і показали присутнім відзнятий режисером Андрієм Зайцем промо-ролик.

Наразі, кам’янчани можуть переглянути відео бекстейдж на Youtube. Депутати підтримали звернення до Президента і Кабінету Міністрів щодо сприяння у фінансуванні спорудження меморіалу Присязі на вірність Україні.

Як зазначає прес-центр міської ради, депутати напрацювали ще одне звернення до Кабміну щодо збереження об'єктів культурної спадщини і виділення коштів на виготовлення науково-проектної документації і проведення термінових консерваційних, протиаварійних ремонтно-реставраційних робіт комплексу Старого і Нового замків, які в аварійному стані.

Також, представники міської ради погодили низку змін і доповнень до міського бюджету, адже народний депутат Володимир Мельниченко отримав субвенцію на соціально-економічний розвиток в розмірі 1 мільйону 145 тисяч гривень.

Депутати вирішили на, що спрямують гроші:  

  • 600 тисяч гривень на покупку хірургічного обладнання в перинатальний центр 
  • понад 350 тисяч гривень на покупку звукопідсилювального, телевізійного і протипожежного обладнання у школи і позашкільні навчальні заклади.
  • 193 тисячі гривень витратять на облаштування гардеробу в міському Будинку культури. 

А нерозподілений резерв у 2 мільйони гривень витратять на пільговий проїзд, вуличне освітлення і утримання доріг в осінньо-зимовий період.

Крім того, на сесії надали низку дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок учасникам бойових дій і перейменували вулицю Папаніна на вулицю Олександра Удовиченка.

Міська рада Камянця-Подільського затвердила низку програм:

  • «Харчування дітей» на 2019 рік,
  • «Розвиток та підтримка науково-дослідницької роботи в закладах загальної середньої та позашкільної освіти міста» на 2019-2020 н.р.,
  • «Підтримка та розвиток інтелектуально обдарованих дітей міста» на 2019 рік,
  • Програму підтримки обдарованих дітей, дитячих та молодіжних творчих колективів комунальних установ міста,
  • Програму підготовки і проведення культурно-мистецьких масових заходів.
Коментарі
keyboard_arrow_up