На скільки подорожчає вартість опалення після подорожчання газу?

На скільки подорожчає вартість опалення після подорожчання газу?
  • Сергій Дяченко - експерт з питань житлово-комунального господарства прогнозував на скільки зросте вартість опалення

Підвищення ціни на природний газ для населення на 23,5% призведе до зростання вартості опалення для населення приблизно на 18-20%. Розповів експерт з питань житлово-комунального господарства Сергій Дяченко в коментарі кореспонденту УНН.

"За моїми підрахунками, перш за все, виросте ціна на тепло відсотків на 18-20. Це буде ключове здорожчання", - зазначив Сергій.

За його словами, вартість тепла залежить від ціни на газ у середньому на 70-80%, тому підвищення ціни на газ насамперед вплине на опалення. Крім того, торкнеться подорожчання і вартості електроенергії – але лише на 10 відсотків. Нові тарифи на комунальні послуги встановлять не раніше 1 грудня, а, можливо, й пізніше, тому варто очікувати, що підприємства теплокомуненерго отримуватимуть газ за підвищеною ціною, а розрахунки зі споживачами відбуватимуться за старими цінами. Ці збитки підприємств, на думку експерта, закладуть у нові тарифи або ж, уряд передбачить для них компенсації в бюджеті.

Тарифи встановлять пізніше, але заднім числом робитимуть перерахунки, скоріше за все. Експерт вважає, що внаслідок підвищення цін на газ в країні зросте розмір субсидій.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up