На скільки відсотків готовий профінансувати ремонт будинків у Кам`янці міський бюджет?

На скільки відсотків готовий профінансувати ремонт будинків у Кам`янці міський бюджет?
  • На засіданні виконавчого комітету у п`ятницю, 13 жовтня, обговорили програму фінансування ремонту будинків у Кам`янці.
  • Держслужбовці затвердили відсоткове співвідношення коштів між мешканцями будинків та міським бюджетом.

 

Програма капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків у Кам`янці-Подільському, яка була затверджена на виконавчому комітеті, буде реалізовуватися упродовж 2018-2020 років. Метою програми є організація нового підходу до капітального ремонту багатоквартирного житлового фонду усіх форм власності.

Відсоткові ставки співфінансування капітального ремонту будуть розподілятися таким чином:

  1. Для проведення протиаварійних заходів 90 % буде виділяти міський бюджет, а 10 % - мешканці будинку.

  2. Для ремонту системи електропостачання від міського бюджету фінансування буде здійснюватися на 80 %, а від мешканців будинку - на 20 %.

  3. Фінансування капітального ремонту шатрового даху ділиться на дві категорії - для одноповерхових будинків з міського бюджету буде виділятися 90 % коштів, а від жителів - 10 %. Для трьох і п`яти поверхових житлових приміщень фінасування здійснюватиметься на 80 % із міського бюджету і на 20 % від вкладень мешканців.

  4. Фінансування капітального ремонту м`яких покрівель буде здійсюватися на 80 % із міського бюджету і на 20 % від жителів.

  5. Виділення коштів на капітальний ремонт будинкового фасаду буде співвідноситися як 50 % на 50 % від бюджету та жителів.

  6. Розподіл часток співфінансування на капітальний ремонт ліфтів - 90 % від міського бюджету та 10 % від мешканців будинку.

Як запевнили доповідачі, аналіз показав, що якби ця програма діяла у 2017 році, то економічний ефект для бюджету становив 469 тисяч гривень. Під час обговорення було прийнято до уваги, що програмою не передбачений ремонт системи водотеплопостачання, цю проблему взяли до уваги і її буде включено у загальний перелік пізніше.

Коментарі
keyboard_arrow_up