Нетверезе водіння - суд Кам'янця нагадує про посилення відповідальності

Нетверезе водіння - суд Кам'янця нагадує про посилення відповідальності
  • Суд повідомив, що нетверезих водіїв не меншає
  • Прес-служба нагадує водіям як посилюватиметься відповідальність за адміністративне правопорушення

За перше півріччя 2019 року Кам’янець-Подільський міськрайонний суд повідомив про найпопулярніші адміністративні правопорушення, серед них: справи за ст.130 КУпАП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

Попри суворість покарання, передбаченого чинним законодавством (штраф від 10 200 грн до 40 800 грн з позбавленням права керування транспортним засобом від 1 до 10 років), кількість правопорушень не меншає. Про це повідомляє прес-служба Кам'янець-Подільського міськрайонного суду

За перше півріччя суд розглянув 159 таких справ, так само як в аналогічному періоді 2018 року. Зважаючи на гостроту даної проблеми законодавець посилив відповідальність за вказане правопорушення.

Згідно зі змінами, які набудуть чинності з 01.01.2020 року керування транспортним засобом у нетверезому вигляді виведено з розряду адміністративних правопорушень та визначено як кримінальний проступок. У свою чергу, Кримінальний кодекс України доповнено статтею 286-1, яка встановлює відповідальність за водіння у нетверезому вигляді у виді штрафу від 17 000 до 51 000 грн з позбавленням права керування транспортним засобом до 3 років.

Коментарі
keyboard_arrow_up