«Пісні з війни і переживання солдат» - як пройшла презентація збірки «В.О.П»

«Пісні з війни і переживання солдат» - як пройшла презентація збірки «В.О.П»
Фото Петра Ігнатьєва
  • Вчора у галереї мистецтв Артур Закордонець презентував колективну збірку "Війною ограновані поезії"

Незважаючи на похмуру погоду, сльоту і ожеледицю вчора кам’янчани навідалися до галереї мистецтв, що знаходиться у старому місті, де з презентацією виступив Артур Закордонець. Письменник презентував колективну збірку «Війною ограновані поезії».

Фото Петра Ігнатьєва

Особлива ця збірка тим, що кожний автор брав участь у бойових діях, хоч за професією усі різні – двоє акторів, журналістка, музейний співробітник, чиновник міністерства освіти і лікар.

Фото Петра Ігнатьєва

Вірші з фронту, акустична музика та особисті історії лунали у конференц-залі музею. Хоч людей прийшло небагато, проте це створило інтимну атмосферу.  Присутні  не лише познайомилися, а й гарно поспілкувалися з письменником. 

Фото Петра Ігнатьєва

"Збірка поезій «В.О.П.» – книга від тих, хто своїми очима бачив війну. Книга надзвичайно щира і чесна. Поезії, що увійшли до неї, насичені смислами й образами, врізаються у пам’ять і викликають довіру.

Артуру, гадаю, вдалося донести до читача головний меседж книги, що звучить у декількох тематичних лініях. Протистояння розуму та серця, гніву та любові, відчаю та радості, життя і смерті – лише частина тих ліній. А їх чимало!

Підсилює збірку і оригінальна концепція, яку запропонував автор-упорядник, – твори у книзі подано не у вигляді підбірок кожного із авторів, а як перегукування. Тож за віршем одного поета іде текст іншого. І це додає особливого відтінку.

На презентації витала неповторна атмосфера. Її, звісно, не передати словами, бо можна відчути лиш душею. Тож спасибі усім, хто завітав на зустріч із Артуром Закордонцем і підтримав видання, яке дійсно має вагу.

Спасибі Артуру і всім авторам за щире слово і справжню мужність там, і тут – у слові, за мир і впевненість у завтрашньому дні.", розповів молодший науковий співробітник музею Андрій Павловський.

Фото Петра Ігнатьєва

 

Коментарі
keyboard_arrow_up