Питну воду з криниць Довжка не можна пити дітям до трьох років

Питну воду з криниць Довжка не можна пити дітям до трьох років
  • Фахівці "Хмельницького обласного лабораторного центру" повідомляють про високий вміст нітратів у воді

Фахівці «Хмельницького обласного лабораторного центру» протягом квітня дослідили 20 зразків питної води криниць села Довжок, яку п’ють діти до трьох років.

Медики виявили надлишковий вміст нітратів в 13-и зразках криниць (65%), причому, в 7-и зразках (35%) вміст нітратів перевищує норматив в 3,3- 4,8 раза і сягає 167- 242 мг/куб. дм

Провівши санітарно-хімічні дослідження ще 15-и зразків води громадських криниць сіл Довжок та Нагоряни працівники лабораторного центру встановили завищення вмісту нітратів в 11-и зразках (73,3 %), причому, в 5-и зразках (33,3 %) вміст нітратів перевищує нормативний в 4-6,3 рази та сягає 200- 315 мг/куб.дм

Вміст нітратів у воді цих криниць протягом трьох-чотирьох років змінюється незначною мірою. Голові Довжку та завідувачам АЗПСМ медики надіслали протоколи досліджень з висновками.

Мешканців інформуємо, що цю воду не можна пити та вживати їжу приготовану на ній дітям віком до трьох років. Дорослим з серцево-судинними захворюваннями, анемією, захворюваннями дихальної системи також цю воду пити та вживати не можна.

Коментарі
keyboard_arrow_up