Пластиліновий Кам’янець у фільмі мультиплікатора Тетяни Ясінчук (ІНТЕРВ’Ю)

Пластиліновий Кам’янець у фільмі мультиплікатора Тетяни Ясінчук (ІНТЕРВ’Ю)
У матеріалі використані скріншоти з мультфільму «Пригоди туриста у Кам’янці-Подільському»
  • До відкриття туристичного сезону відбулася презентація пластилінового мультфільму про Кам’янець. Автором якого стала мультиплікаторка із Чорткова Таня Ясінчук.

Тетяна Ясінчук має власну студію у Чорткові, де знімає фільми та кліпи, проводить майстер-класи, а також навчає дітей створювати мультфільми. Її анімація «Infside» отримала гран-прі на фестивалі «Кіномедіа». 21 квітня відбулася презентація мультфільму її виробництва «Пригоди туриста у Кам’янці-Подільському». Журналісти «20 хвилин» поспілкувалися з авторкою про проект.


Головний герой мультфільму в одному із кадрів відтворює скульптуру туриста у Старому місті

Про ідею та реалізацію пластилінового «Туриста»
Ідея виникла у відділу туризму Кам’янця. Мені зателефонували по вайберу і сказали, що є проект до туристичного сезону, і запитали, чи можу я його втілити. Мені необхідно було з поміж чогось великого зробити детальну і конкретну реалізацію. У мене був всього лиш місяць на те, щоб створити мультфільм, що я вважаю майже нереальним. Проте я погодилась.
Перший тиждень я працювала над тим, щоб детальніше проробити саму ідею і рухи в кадрі. Тоді також вже починала створювати з пластиліну деякі будівлі і шукати фони. Другий тиждень я дуже багато ліпила. Працювала навіть на Великдень. В цьому нічого такого немає, адже це не робота, а те, що приносить задоволення, як для мене, так і для тих, хто потім буде дивитися мультфільм.
Третього тижня уже почалися зйомки. Час був обмежений, я намагалася знімати сцени з першого разу, а це надзвичайно важко. Для мене найважливіше, щоб прийшло відчуття зйомки. Навіть менш важливо чи ти продумав до кінця кадр чи ні, насправді головне, щоб з’явилося це відчуття. До мене це приходить, коли я знаю, як герой буде рухатися.
На четвертий тиждень я знімала усе до кінця, це була дуже ненормована робота. Проте все вдалося. Сподобалося працювати із туристичним відділом. Це було дуже м’яко, саме так я вважаю і потрібно ставитися до творчих людей.

 
Про особливості роботи над мультфільмом
Важко було добитися руху такого, як я хотіла – щоб людина дивилася і на об’єкт, і на туриста без жодного відволікання. Наприклад, деякі криві рухи головного героя робилися для того, щоб увага була прикута до нього. Складно було відтворювати архітектуру – вона повинна бути великою і об’ємною. Я цього досягала за допомогою підбору різних кольорів, пошуку необхідних відтінків. Багато часу потратила на те, щоб досягнути схожості. 


"Будь-яка історія має мати початок, навіть якщо вона безкризова", - Тетяна Ясінчук.

Про Кам’янець-Подільський
Кам’янець дав мені себе. Я думаю, що це місто, де твориться багато чудес. Тут дуже багато магії у всіх планах. Ти йдеш по вулиці і загубив 10 гривень, а потім знаходиш їх, коли у тебе взагалі немає грошей. Є дуже багато інших речей, які магічні для мене. Наприклад, зустрічі з людьми. У мене було так, що я подумаю про якусь людину, і вона дійсно мені тут зустрічалася. 

 

Коментарі
keyboard_arrow_up