Почали будову сонячного годинника у історичному центрі Кам'янця

  • 51
  • У старому місті, біля Ратуші, почали зводити сонячний годинник, проект, що був запропонований минулого року
  • На монтування годинника з міського бюджету виділили 370 тисяч гривень
...

У старому місті Кам'янця, біля Ратуші, монтують чашу для сонячного годинника.

«Унікальність цього проекту в тому, що це буде не просто сонячний годинник, а годинник на воді. Тінь, яка буде рухатися за допомогою сонця, буде йти по воді, - розповів заступник міського голови Кам'янця-Подільського Сергій Бабій. – Свої пропозиції щодо облаштування території біля міської Ратуші подало вісі авторських колективів з Хмельницького, Львова, Білої Церкви та Кам'янця-Подільського. Переможець обрав проектну пропозицію агенції благоустрою з Білої Церкви».

На побудову сонячного годинника з міського бюджету виділили 370 тисяч гривень.

«Минулого року на місці розташування сонячного годинника проводили підземні роботи – підводилася вода, світло, встановлювали стічні труби. Наразі усі внутрішні роботи завершені і комунальники розпочали зовнішні. Ми почали монтувати чашу для майбутнього годинника, яку замовили у приватного підприємця з Чернівців. Чаша обійшлася для нас в 29 тисяч гривень», - розповів Сергій Віталійович.

Заступник додав, що облаштування сонячного годинника до кінця року не завершиться, адже біля годинника облаштують сквер з бруківкою, лавками, квітниками і декоративними деревами.

«А наступного року, Кам'янець-Подільський звірятиме свій історичний час за сонцем», - додав Сергій Бабій.

Коментарі
keyboard_arrow_up