Поштова марка із кам’янецькою фортецею визнана однією із найкращих

Поштова марка із кам’янецькою фортецею визнана однією із найкращих
Фото зі сторінки у Фейсбук Михайла Сімашкевича
  • Марка із зображенням кам'янецького замку в серії "Краса і велич України. Хмельницька область" художника Олександра Калмикова посіла третє місце у конкурсі поштових мініатюр.

Поштова марка із фортецею визнана однією з кращих у серії «Краса і велич України. Хмельницька область». Конкурс на кращу поштову мініатюру України тривав з 1 лютого по 2 квітня 2018 року. Упродовж двох місяців проводилося анкетування серед поціновувачів українських знаків поштової оплати, щоб визначити три найкращі з погляду широкого загалу випуски та відзначити художників – їхніх авторів. Було опрацьовано 604 анкети, що надійшли на адресу конкурсу з різних куточків України та через Інтернет з пропозиціями щодо найкращих марок, блоків та малих аркушів 2017 року.

Цей випуск присвячено архітектурним та природним пам’яткам Хмельниччини, повідомляють на сайті міської ради. На одній із марок зображено і Кам’янець-Подільську фортецю – єдину в Україні, що збереглася майже в первозданному вигляді й вважається зразком найкращих фортифікацій Східної Європи.

Серія започаткована 2013 року і є однією з найвидатніших серій Укрпошти. Її дизайн створює Олександр Калмиков, член Національної спілки художників України, який працює в галузі графічного дизайну, живопису та графіки.

«Щойно мав приємну зустріч із представником "Укрпошти", який презентував найкращі поштові марки України 2017 року за результатами конкурсу і одна з них присвячена нашому місту.

Марка із зображенням кам'янецького замку в серії "Краса і велич України. Хмельницька область" художника Олександра Калмикова посіла третє місце. Красиве поповнення для колекцій філателістів.

А крім випуску цікавих марок, Укрпошта працює зараз над наданням такої послуги, як власна поштова марка у різних упаковках», - додав мер Кам’янця-Подільського на сторынцы у мережы Фейсбук.

Коментарі
keyboard_arrow_up