Причину пожежі на кам’янецькому ринку не знають ні міліція, ні рятувальники

Причину пожежі на кам’янецькому ринку не знають ні міліція, ні рятувальники
Офіційної версії чи пояснення того, що ж стало причиною виникнення пожежі на Центральному ринку досі немає. Наразі проводяться необхідні експертизи.

У Кам'янці-Подільському горів центральний ринок в п'ятницю, 25 вересня. Причину пожежі ще досі з'ясовують.

Про це повідомили сьогодні журналістам на прес-конференції. - Наразі відкрито кримінальне провадження за статею 270 частина 1 Кримінального Кодексупрушено справу, - сказав перший заступник начальника Кам’янець-Подільського МВ УМВС Володимир Негуляєв. А також створено слідчо-оперативну групу та проведено більше шести криміналістичних експертиз із залученням науково-дослідної лабораторії з Хмельницького. 
За їх результатами буде прийнято відповідне офіційне рішення про причину виникнення пожежі та відповідальності за це винних осіб.
Самі ж вогнеборці теж не висловлюють версії щодо причин пожежі. Хоча пояснюють, що ситуація була надзвичайно складною. За словами начальника Кам’янець-Подільського Державного пожежно-рятувального загону № 2 Олега Іванюка, перший виклик їм надійшов перший виклик о 17.15.
В 17.19 перший загін прибув на місце пожежі, – каже Олег Іванюк.- Проїхати до ринку заважали кіоски підприємців. 
Гасити пожежу не розпочинали, поки не відключили електроенергію. Брали воду біля магазину «Тано», бо на ринку немає водопровідної мережі для подачі води. Відповідно, на це все потратили час. За який пожежа ставала неконтрольована. Мало того, нагрівались кіоски, що навпроти. Потрібно було їх ще охолоджувати. 
- Температура повітря була настільки високою, що довелося охолоджувати кіоски на іншій стороні – навпроти приміщення де відбувався епіцентр подій. Якби загорілися й інші, полум’я було б погасити вкрай важко - зазначив Олег Іванюк.
Очільник міста Михайло Сімашкевич сказав, що ринок не належить місту, а райспоживспілці. І з міського бюджету він не має права виділити коштів. Проте тим, хто постраждав, мер пообіцяв виділити кошти з благодійного фонду "Ми кам’янчани”.

Коментарі
keyboard_arrow_up