Про поточний перебіг подій на Чернігівщині

Про поточний перебіг подій на Чернігівщині
  • Про перебіг евакуації та локалізації пожеж на території Чернігівської області

Сьогодні сталася пожежа на території 6 арсеналу Міністерства оборони в районі населеного пункту Ічня Чернігівської області. Повідомлення поліція отримала повідомлення о 3:30. За розпорядженням Голови Нацполіції В’ячеслава Аброськіна на базі Національної поліції розгорнули Ситуаційний центр, який аналізує ситуацію та координує сили і засоби поліцейських. По тривозі підняли весь особовий склад поліції Чернігівщини, особовий склад спецпризначенців Києва та Київської області. Також на допомогу прибули патрульні поліцейські з Сумської і Полтавської області.

Сили та засоби всіх підрозділів, які працюють на місці, координують Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман, перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий та заступник Голови Нацполіції Олександр Фацевич. Наразі, інформації щодо постраждалих не надходила. Евакуації підлягають 14 сіл, чисельність населення яких коливається від 17 до 20 тисяч. На 11-ту годину з небезпечної зони евакуйовали 12,5 тисяч громадян. Зокрема,з села Августівка і селища міського типу Парафіївка.

«Основна мета поліції – забезпечення та охорона громадського порядку в місцях, де іде евакуація місцевого населення. Також ми не маємо допустити фактів мародерства та інших правопорушень у відношенні до наших громадян, які постраждали від цієї ситуації», - підкреслив В’ячеслав Аброськін.

До поліції надійшли 37 повідомлень від громадян. Чотири з них – безпосередньо щодо виникнення пожеж в будівлях на околицях Ічні. Пожежники ці пожежі локалізовали. Також до поліції надійшли три повідомлення щодо мародерства в Ічні та районі - інформація не підтвердилася.

Окрім того, на в’їздах та виїздах у 50-кілометровій зоні надзвичайної ситуації працюють групи реагування патрульної поліції. Рух транспорту обмежили. 

Коментарі
keyboard_arrow_up