Про поточну ситуацію в Ічні

Про поточну ситуацію в Ічні
  • Ситуація на Чернігівщині під контролем
  • Ніхто з місцевих не постраждав

Учасники оперативної наради, яка відбулася вранці 10 жовтня в Ситуаційному центрі Національної поліції,  зазначили, що ситуація в зоні надзвичайної події  зараз є стабільною і контрольованою.

Одним з головних завдань поліції– не допустити фактів мародерства і організувати охорону порядку та надання допомоги людям. Для протидії мародерству задіяні слідчо-оперативні групи поліції в 12 населених пунктах, мешканці яких евакуйовані. Групи виїздитимуть на місця події, якщо такі виклики будуть надходити від громадян, що повертатимуться до власних помешкань.

«Усі повідомлення стосувалися появи людей, невідомих місцевим мешканцям. Ті одиничні випадки мародерства, про які надійшли повідомлення – ми перевірили. У жодному випадку вони не підтвердилися», – зазначив В’ячеслав Аброськін.

Нагадаємо, що за словами В’ячеслава Аброськіна, основною версією причини вибухів у Чернігівській області є диверсійні дії груп РФ.

Зараз у небезпечній зоні, працюють 18 евакуаційних пунктів: 10 – в Ічнянському районі, два – в Бахмацькому, три – в Прилуцькому і ще один – в Ніжинському районі. Там ж працюють медичні підрозділи поліції, які можуть надати медичну допомогу або медикаменти.

Станом на 8.00 годину 10 жовтня до поліції надійшло 62 повідомлення щодо подій, пов’язаних із НП на військових складах в м. Ічня. Серед цих повідомлень – шість фактів про руйнування будинків (п’ять – в м. Ічня, ще один – у Прилуцькому районі). Зареєстровали 12 випадків виявлення боєприпасів на території міста.

Ніхто з місцевих мешканців не постраждав.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up