“Простір для цікавого і, головне, здорового спілкування дітей”. У Кам’янці реалізують проект “Offline”

“Простір для цікавого і, головне, здорового спілкування дітей”. У Кам’янці реалізують проект “Offline”
Фото із мережі Facebоok
  • Кам’янець-Подільська команда “Об’єктив” учнів ЗОШ № 17 здобула перемогу у Всеукраїнському конкурсі “Відкривай Україну”.
  • У фіналі учасники розробили проект, який міг би вирішити певну проблему рідного міста.
  • Юні кам’янчани запропонували створити місце, де діти могли б спілкуватися між собою та розвивати свої інтереси.

 

8-12 листопада кам’янецькі учні старших класів представили рідне місто у фіналі конкурсу “Відкривай Україну” у Києві. Саме тоді народилася ідея створити проект “Offline”, який реалізує вільний простір для цікавого і, головне, здорового спілкування дітей середнього та старшого шкільного віку. Про це журналістам “20 хвилин” розповіла вчитель-куратор команди Ірина Савель.

Ідеї ще немає тижня, проект уже ідентифікували як “антикафе”.

Ірина Савельєва уточнює, що хоча формат і буде схожим на антикафе, проте буде враховуватися відповідність до цільової аудиторії:

Плануємо створити різні зони: для настільних ігор, для спілкування, буккросинг підліткової літератури і багато іншого.”

Наразі ідея перебуває у стадії розробки. Не визначене також місце, хоча діти хочуть, щоб приміщення було на мікрорайоні “Жовтневий”. Оскільки проект буде швидше соціальним, то організатори будуть звертатися також до влади міста за допомогою в реалізації, додає організатор команди.

До речі, перемога кам’янецьких школярів дозволила отримати їм незабутній досвід від конкурсу “Відкривай Україну”, чим діти поділилися із журналістами “20 хвилин”.

Ірина Гах:

Ось і все... Це було все неймовірно і незабутньо. Яскрава сторінка в моєму житті. Для нас 5 днів були важкі та насичені але й водночас веселими та емоційними. За весь період перебування в Києві ми познайомилися з безліччю відомими й цікавими людьми та багато дізналися цінної інформації від них.

Катерина Мельник:

Проект "Відкривай Україну" втілює мрії в життя... тут ти знайомишся з людьми які досягли неймовірних висот, дізналися про розвиток проектів, які супер популярні в Україні, набиралися безцінного досвіду.

Аня Нанега:

Нещодавно у моїй голові була повнісінька колотнеча. Я не можу згадати свої думки, тай не хочу. Але я так кайфанула на #finalVU2017, що тепер я, наче, той Термінатор. Хоч у пекельну лаву, хоч під гомінкий дощ, хоч на стелі спи. Я відчула удар струмом і потрапила у кращий світ самої себе. Мого щастя не передати, тому забудьте і подивіться на, золотом палаючий, Київ.

 
Коментарі
keyboard_arrow_up