Раніше було краще: як у Кам'янці пройшло ралі "Фортеця" (ФОТО + ВІДЕО)

Раніше було краще: як у Кам'янці пройшло ралі "Фортеця" (ФОТО + ВІДЕО)
  • Цього вікенду у Кам'янці-Подільському відбулося міжнародне спортивне змагання Ралі
  • Кам'янецькі фани та глядачі залишилися незадоволеними через надто довге очікування

Упродовж двох днів Кам'янець-Подільський став спортивною ареною для 11 авторалі. За приз чемпіона у ралі "Фортеця" змагалися 42 екіпажі, з них 10 представляли Литву, Латвію, Естонію, Німеччину, Польщу. 

Варто зазначити, що серед учасників були п'ять чемпіонів різних років.

За словами заступника директора Ралі Володимира Некрасова, цьогорічні змагання вирізняються високим рівнем безпеки. Нова команда організаторів, яка склала понад 600 членів, створили план "Безпеки". У ньому є відзначені місця, де мають стояти волонтери, співробітники поліції, надзвичайники, медпрацівники та інші. Усе це для того, щоб ніхто не з'явився на дорозі.

Стартувало спортивне дійство з традиційного параду учасників. 

Однак все дійство проходило з великими інтервалами. Багато людей змучилося від очікувань. Першого дня, двом глядачам стало зле, через що старт кілька разів переносився. 

Другого дня, містяни відправилися за місто в різні секції для глядачів в Гуменцях, Нігині, Сахкаміні, Вербці, Балині, Залісцях, Чанькові, Слобідці Рахнівській, Шатаві та Макові. Були й такі, які відправилися до поля. 

На практиці, попри високий рівень безпеки під час другого дня змагань люди таки виходили на дорогу. 

Також, другого дня спортивні змагання відкладали, а гонщики виїздили у різний час. Людей дуже замучило очікування, хтось розвертався і їхав додому, хтось чекав до останнього. Голосні заяви не виправдали очікувань фанатів цього виду спорту. 

Було чути: "Раніше було краще, а це ралі нікудишнє", "Ви прийшли на ралі- сралі?", "Знав би, що воно так буде, не приїхав би", "Ралі минулих років були ефектнішими", " Ралі безпечне, але нудне".

Бували динамічні моменти, що підіймали настрій, наприклад коли на трасу виїхали вантажні автомобілі. Однак, насправді багато кам'янчан залишилися незадоволеними.

Перемогли ж у змаганні: Валерій Горбань, що стартував в Україні після довгої перерви – він зосередився на виступах в міжнародних перегонах – чемпіонаті світу і прибалтійських серіях.

Другим фінішував екіпаж Юрія Хомицького та Андрія Рощенко майже на шість хвилин.

Третім на подіум в’їхав найдоросліший дует – Володимир Петренко-Олександр Борейко.

Четвертими в ралі фінішували Борис Ганжа і Євген Сокур. Чинні чемпіони претендували як мінімум на кам’янецьке “срібло”, але зіпсували собі перегони переворотом на СУ8.

П’ятий результат в абсолютному заліку показали Ігор Чаповський і Іван Мішин. Для пілота “Фортеця” стала першим стартом з 2010 року.  Про це повідомляє rally-fortecya.com.

Переможців нагородили спец нагородою - кубками у вигляді однієї з веж Старого замку.

Коментарі
keyboard_arrow_up