Розглядають дві причини аварїі на залізниці під Кам’янцем

Розглядають дві причини аварїі на залізниці під Кам’янцем
Фото із сайту нацполіції у Хмельницькій області
  • Вчора, 27 травня, унаслідок зіткнення двох потягів на Кам’янеччині постраждало 6 осіб.
  • Комісія має дві версії причини, за яких сталася аварія вантажного та пасажирського потягів: з вини машиніста локомотива, або через те, що чергова по станції надала невірну інструкцію машиністу локомотива.
  • Група дітей, які їхали з Києва до Кам'янця у пасажирському потягу, вже повернулася до столиці.

Хто винен у тому, що два потяги зіткнулися – наразі встановлюють. Як йдеться на офіційному сайті «Укрзалізниці», є дві імовірні причини: машиніст вантажного поїзда проїхав на заборонений сигнал або невірна інструкція, яку надала машиністу локомотива чергова по станції.

Нагадаємо, вчора, 27 травня, о 5.55 годні на залізничній станції «Нігин», що у Кам’янець-Подільському районі, зіткнулися вантажний та пасажирський потяги. На сайті нацполіції інформують, що вантажний потяг зупинився для завантаження вапняковим каменем. У той момент саме рушав пасажирський потяг сполученням «Київ – Кам’янець-Подільський». На зупинці «Нігин» і сталася аварія.

У пасажирському потягу з Києва до Кам’янця їхали школярі  на екскурсію. Травмувалося внаслідок аварії 6 осіб, з яких 4 – діти.  За останніми даними, група дітей, вже повернулася до Києва.

Вчора, 27 травня, рух потягів до Кам'янця призупинили. Всі пасажири, хто мав їхати у напрямку до Кам’янця- Подільського або через Кам'янець до Чернівців, маючи на руках квитки, могли повернути їх у касу. «Укрзалізниця» компенсує вартість проїзду у повній сумі, адже пасажири здали квитки не власної ініціативи, а з вини залізниці.

Комісія «Укрзалізниці» продовжує розслідувати цей випадок.

Коментарі
keyboard_arrow_up