Що робити кам`янчанам з опалим листям?

Що робити кам`янчанам з опалим листям?
  • Утилізація опалого листя часто здійснюється через спалювання.
  • Проте такий спосіб ліквідації біологічних решток спричиняє хвороби органів дихання, провокує рак та є шкідливим для довкілля.
  • Як можна без шкоди позбутися опалого листя у Кам`янці -  дізнавалися журналісти “20 хвилин”.

Проблема утилізації опалого листя щорічно торкається жителів Кам`янця-Подільського. Питання про те, як правильно позбутися опалого листя стає особливо актуальним, коли мешканці міста або довколишніх населених пунктів починають його спалювати. Такий спосіб утилізації листя, окрім того, що є небезпечним для навколишнього середовища і здоров`я людини, може серйозно вдарити і по гаманцю, адже є прямим порушенням Закону України "Про охорону атмосферного повітря", статті 77 (1) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Згідно цього закону на громадян можуть накласти штраф розміром від 340 до 1360 гривень, а на посадових осіб - від 850 до 1700 гривень.

На сайті Кам’янець - Подільської міської ради повідомляють, що згідно рішення міськвиконкому № 907, з 15 по 31 грудня у Кам`янці здійснюватиметься безкоштовний прийом листя на полігон твердих побутових відходів.

Як розповів журналістам “20 хвилин” заступник Кам`янець-Подільського міського голови Сергій Бабій, для того, щоб комунальні служби забрали опале листя, варто його зібрати у поліетиленовий пакет та поставити на зеленій зоні.

“Ми розуміємо, що люди не будуть везти один мішечок листя аж за місто на звалище. Ми готові взяти на себе цю місію, адже якщо цього не буде, то листя будуть кидати в контейнери для сміття. Це найгірше, адже контейнери забиваються від опалого листя. Щорічно ми вивозимо близько 3 500 кубів листя на міське звалище, це близько 700 причіпів”, - додав заступник мера.

Якщо ви зафіксували відповідне порушення щодо спалювання листя на території міста, ви можете звернутися до муніципальної поліції за номером (03849) 5-10-19.

Коментарі
keyboard_arrow_up