Сенсорний інформаційний блок, макет фортеці 15 століття та велотур. У Кам’янці стартував туристичний сезон (ФОТО)

Сенсорний інформаційний блок, макет фортеці 15 століття та велотур. У Кам’янці стартував туристичний сезон (ФОТО)
  • Сьогодні, 20 квітня, у Кам’янці розпочалися заходи до ювілейного відкриття туристичного сезону у місті.

У Старому замку Кам’янця відбулося відкриття українсько-литовської виставки, на якій презентували унікальний макет фортеці за описом 1494 року. Експонат розміром 1, 9 х 1, 4 метра детально відтворює унікальну споруду такою, якою вона була за часів Великого князівства Литовського. На заході були присутні  Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс та інші гості з Литви, а також зі Львова, Києва, історики та науковці.

Директор Кам'янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Олександр Заремба подякував усім, хто був задіяний у проекті. А також розповів, що сформована виставка у майбутньому буде доповнена і перетвориться на перший зал постійної експозиції, у якому розкриватимуть одну із давніх сторінок історії Кам’янця.

Учасники презентації підкреслили, що така виставка є єдиною в Україні, а за її реалізацією стоїть велика науково-дослідницька робота.

Історик та реконструтор із Києва Святослав Сичевський, який був одягнений в автентичний костюм військового слуги тих часів, розповів детальніше про експонати виставки. Зокрема, про костюм лицарів, що був відтворений у повній комплекції.

На заході також представили картину, яка тепер прикрашає одну із стін приміщення виставки. Художник із Одеси зобразив на ній, як виглядали лицарі доби Великого князівства Литовського.

Долучилися до відкриття туристичного сезону любителі велосипедного спорту. О 17:00 біля міського стадіону імені Г. Тонкочєєва розпочався велопробіг вулицями Кам’янця.

Ще однією подією з якої стартував туристичний сезон у Кам’янці, стало встановлення сенсорного інформаційного боксу для туристів. Про це повідомив очільник Кам’янця Михайло Сімашкевич на сторінці у мережі Facebook.

«Ось так виглядає сенсорний інформаційний кіоск, який ми вже встановили для потреб туристів на Князів Коріатовичів біля Алеї закоханих. Однак офіційно презентуємо його завтра о 14.30», - уточнив мер міста.

Нагадуємо, що завтра, 21 квітня, та у неділю, 22 квітня, відбудуться різноманітні заходи присвячені ювілейному відкриттю туристичного сезону у Кам’янці. З детальною програмою можна ознайомитися за посиланням.

Коментарі
keyboard_arrow_up