Хоча наразі усе частіше звучить думка, що олів’є - це пережиток радянщини, більшість господинь все ж лишають його на новорічному столі. Адже страва проста у приготуванні, а інгредієнти виглядають доступними. Напередодні свят журналісти “20 хвилин” вирішили дізнатися у скільки обійдеться ця страва для кам`янчан. Ми взяли найпростіший рецепт салату з розрахунком на три кілограми. Відвідали такі магазини як “АТБ”, “Економ”, “Фуршет”, центральний ринок, ціни на продукти брали мінімальні.
Тож ось як виглядають ціни на інгредієнти салату “Олів`є”:
картопля - 5,39 гривень за кілограм, або 3,2 гривень за 600 грам;
морква – 5,75 гривень за кілограм, або 1,4 гривень за 250 грам;
ковбаса "Лікарська" – 75-110 гривень за кілограм, або 45-66 гривень за 600 грам;
яйця – 25-30 гривень за десяток, або 15-18 гривень за 5 штук;
мариновані огірки – 35,78 гривень за 500 г баночку;
консервований зелений горошок – 17 грн за 420 грамову бляшанку;
майонез – 16,7 гривень за 270 грамову упаковку.
У підсумку за салат “Олів’є” кам`янецьким господиням доведеться віддати від 134,08 гривень. До речі, за інформацією генерального директора Української асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко у середньому по Україні вартість олів`є складає 127,5 гривень.