Смерть лебедів: військові знайшли першу ємкість з дизпаливом

Смерть лебедів: військові знайшли першу ємкість з дизпаливом
  • Відучора у парку "Героїв майдану" проводяться розкопки
  • Про перші результати повідомив міський голова у мережі Facebook

У новорічну ніч працівники служби порятунку рятували сім лебедів з забрудненого нафтопродуктами водоймища. Лебедів відмили від маслянистої плівки і направили до ветеринарів. На жаль, cемеро молодих лебедів загинули.

За наказом мерії, в парку Героїв Майдану почали пошуки ємкостей з нафтопродуктами, які стали причиною забруднення водоймища і річки. До пошуків долучили військових, які з металошукачами обстежили зазначену територію.

Відомі перші результати - в одному місці натрапили на підземну знахідку 10x10, схожу на ємність.

Міський голова Кам’янця-Подільського подякував всім, хто поділився довідковою інформацією.

«І ось сьогодні - перший результат. Проводимо розкопки в парку Героїв Євромайдану. Виявили місце із великою концентрацією дизельного палива, але де його джерело - поки невідомо. Копаємо далі», - каже міський голова Михайло Сімашкевич. Протягом розкопок відкачали вже 0,5 куба солярки з розритого місця в парку Героїв Євромайдану.

Кам’янчан обурив випадок із птахами, містяни у соцмережах діляться дописами про те, що давно спостерігали плями від нафтопродуктів у місті. Деякі говорять, що це місце-знахідка давно усім відоме і припускають, що в центрі міста, можливо, залягає пласт нафтового родовища, про це повідомляє медіа-корпорація «Є».

Коментарі
keyboard_arrow_up