Стало відомо, коли очікується перший спалах грипу. Як кам’янчанам пройти вакцинацію?

Стало відомо, коли очікується перший спалах грипу. Як кам’янчанам пройти вакцинацію?
Ілюстративне фото з мережі Інтернет
  • За даними Міністерства охорони здоров’я у жовтні розпочався сезон захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції.
  • Перша епідемічна хвиля Кам’янці-Подільському очікується у кінці листопада на початку грудня.
  • Медики запевняють - найкращим методом запобігти хворобі є щеплення.
  • Яка ситуація у Кам’янці, та як зробити вакцинацію - дізнавалися журналісти “20 хвилин”.

 

Яким є стан захворюваності на грип та ГРВІ у Кам’янці-Подільському?

Наразі у місті зафіксоване збільшення захворювань на ГРВІ - це сезонний зріст, який відбувається щороку.

“Така тенденція є звичайною для початку листопада, - розповідає головний лікар Кам`янець-Подільської міської поліклініки № 1 Чернець Олександр Вікторович. - Перша епідемічна хвиля у місті за різними прогнозами очікується у кінці листопада на початку грудня.”

Важких випадків зафіксовано станом на сьогодні, 2 листопада, у Кам’янці-Подільському не було. До речі, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Україні схожа ситуація - активність грипу та ГРВІ залишаються низькими.

Як і де щеплюватися?

Олександр Вікторович додає, що з вакцинацією не варто зволікати:

“Зараз якраз той період, коли потрібно робити щеплення. Наразі ми закупляємо вакцини для своїх працівників.” Препарати для щеплення потрібно купити у аптеці за власні кошти, адже оскільки вакцинація від грипу не входить у перелік обов'язкових, то гроші на неї із державного чи міського бюджету не виділяються. Ціна на препарати переважно 160-180 гривень. Після того, як ви придбали препарат, варто звернутися до лікарні за процедурою.

До речі, якщо ви пройшли щеплення, лікар зобов'язаний видати довідку і зафіксувати назву вакцини, серію і номер, дату проведення щеплення.

Ілюстративне фото з мережі Інтернет

Які препарати є в аптеках?

На сайті Міністерства охорони здоров’я надається перелік вакцин проти грипу, які є актуальними для епідемічного сезону 2017-2018 року. До препаратів входять:

- ІНФЛУВАК® (INFLUVAC®) ВАКЦИНА ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ ГРИПУ, ПОВЕРХНЕВИЙ АНТИГЕН, ІНАКТИВОВАНА, виробник Абботт Біолоджікалз Б.В., Нідерланди;

- ІНФЛУЕНЗА ВАКСІН, виробник Хуалан Біолоджікал Бактерін Ко., Лтд., Китай;

- ДЖІСІ ФЛЮ / GC FLU ВАКЦИНА ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ ГРИПУ (РОЗЩЕПЛЕНИЙ ВІРІОН, ІНАКТИВОВАНИЙ), виробник Грін Кросс Корпорейшн, Корея;

- ВАКСІГРИП / VAXIGRIP СПЛІТ-ВАКЦИНА ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ ГРИПУ ІНАКТИВОВАНА РІДКА, виробник Санофі Пастер, Франція.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up