Суд не задовільнив апеляційний позов кам’янчанина проти газовиків

Суд не задовільнив апеляційний позов кам’янчанина проти газовиків
Фото з мережі Інтернет
  • Хмельницький апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги чоловіка і залишив рішення без змін

Кам’янчанин подав апеляційну скаргу, у якій він вимагав визнати дії «Хмельницькгаз» і ТОВ «Хмельницькгаззбут» протиправними, до місцевого міськрайонного суду. Чоловік вважав, що нарахування йому плати за показами загальнобудинкового лічильника ставить його у нерівне становище з власниками квартир із індивідуальними лічильниками, повідомляє прес-служба судової влади України.

Хмельницький апеляційний суд підтримав рішення Кам’янець-Подільського міськрайонного суду і не задовольнив апеляційну скаргу. Представники газівників позову не визнали, адже, на момент встановлення загальнобудинкового лічильника, не були зобов’язаними встановлювати індивідуальні засоби обліку.

Згідно із Тимчасовим положенням про порядок проведення розрахунків за надання населенню послуг з газопостачання в умовах використання загальнобудинкового вузла обліку нараховувати плату за газ мали за показами спільного для всіх мешканців будинку лічильника.

Суд першої інстанції визнав дії газівників правомірними.

«На час виникнення спірних правовідносин ні Законом, ні підзаконними нормативними актами не було передбачено встановлення виключно індивідуальних лічильників газу, а визначено обов'язок суб'єкта господарювання, що здійснює розподіл природного газу на відповідній території забезпечення приладового комерційного обліку газу. Належних та допустимих доказів того, що відповідачами станом на квітень місяць 2017 року в порушення вимог чинного законодавства було встановлено загальнобудинковий вузол обліку суду не надано" – йшлося у рішенні Кам’янець-Подільського міськрайонного суду.

Коментарі
keyboard_arrow_up