Тіло загиблого на Донбасі героя з Кам’янеччини ідентифікували через три з половиною роки

Тіло загиблого на Донбасі героя з Кам’янеччини ідентифікували через три з половиною роки
Фото зі сторінки сайту Цезор.НЕТ
  • Едуард Слободян - боєць АТО із Кам’янеччини, якого не могли віднайти три роки.
  • Експертиза ДНК ідентифікувала тіло загиблого.
  • Чоловіка поховають на алеї Слави у Кам’янці.

Едуард Геннадійович Слободян, молодший сержант 80-ї бригади, який загинув в бою в районі села Цвітні Піски Луганської області 5 вересня 2014 року, встановлений за експертизою ДНК. Про це повідомила волонтер Оксана Трапезун-Жеграй, інформує видання Цензор.НЕТ. Чоловік народився 29 травня 1986 року в селі Гринчук Кам'янець-Подільського району Хмельницької області. Мобілізований 1 серпня 2014 року, після навчання на Яворівському полігоні був доставлений на Луганщину. 5 вересня був його перший бій.

Того дня потрапив у засідку "Айдар", що вийшла з Металіста. Вже за дві години виходила 80-а бригада. Вони знали про можливості засідки і про те, що "айдарівців" розбили, полями обійти не могли, тому проривалися на великій швидкості трасою. І потрапили під обстріл, БТР був знищений, екіпаж загинув.

Довгих три з половиною роки Едуард вважався зниклим безвісти, написала волонтер.

"На своєму БТР я вивіз тіла п'ятьох загиблих," - розповів "Експрес-онлайн" Ігор Бездух, заступник голови ГО "Союз ветеранів десанту", в минулому командир БТР №125.

За його словами, Едуард Слободян був кулеметником на БТР №129, який підбили, після чого він з'їхав з дороги в лісопосадку.

"Хлопці, які були на цій машині, до останнього вели бій. На відео, яке потім виставили в мережу російські найманці, видно БТР, що горить, а на крики: "Укропи здавайтесь!" відповідає кулемет.

Едуарда ідентифікували більш ніж через три з половиною роки. Експертизу проводили у Дніпрі. А для поховання тіло доставлять на батьківщину бійця – у село Гринчук Кам’янець-Подільського району Хмельницької області", - повідомив Бездух.

Міський голова Кам’янця Михайло Сімашкевич повідомив на сторінці у мережі Facebook, що Едуарда Слободяна поховають на алеї Cлави в Кам’янці-Подільському. Дата та час будуть повідомлені додатково.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up