Ціни на соціально важливі продукти у Кам`янці і області: схоже і відмінне

Ціни на соціально важливі продукти у Кам`янці і області: схоже і відмінне
  • За даними Держкомстандарту ціни на соціально найважливіші товари у Хмельницькій області є нижчими, ніж в середньому по Україні.
  • Чи дуже відрізняються ціни в Кам`янці від цих показників, дізнавалися журналісти “20 хвилин”.

 

За даними аналізу у Хмельницькій області ціни за вересень у 19 пунктах із 23 були нижчими аніж взагалі по Україні. А на чотири види соціально важливих продуктів Хмельниччина виявилася взагалі лідером за доступністю цін. Наприклад, вартість капусти за даними Держкомстандарту у середньому в області складає 4,14 гривень. Цей показник є найнижчим в Україні у порівнянні із 5,41 гривнями в інших областях. Проте у Кам`янці на основі співставлення цін трьох супермаркетів та ринку вдалося зафіксувати вартість капусти від 4,55 до 7,20 гривень за кілограм.

Перше місце займає Хмельницький регіон за найнижчим показником ціни на олію соняшникову рафіновану - 30,23 гривні за літру, тоді як в Україні - 32,76, у Кам`янці можна віднайти продукцію від 26 гривень до 38, проте це ціна орієнтовно за 0,875 літра, а тому реальна ціна за літру буде дещо вища.

Також друге місце по Україні Хмельницька область посідає за ціною молока з жирністю 2,5 %, як зазначає Держкомстандарт, воно коштує в середньому по області 15,91, а на державному рівні - 17,46. У Кам`янці-Подільському уже фасоване молоко оцінюється від 17,56 за 900 грам, але на ринку можна віднайти літру молока за 15,00 гривень, проте яким воно є за жирністю продавці не повідомляють.

Щодо вареної ковбаси, то коштує вона у середньому по області 64,49 гривні за кілограм, тоді як по Україні – 72,68. У Кам`янці нам вдалося віднайти ціну від 55,68, в залежної від якості продукту.

З початку поточного року на ринку області спостерігалось підвищення цін на сало на 66,9%, свинину – 36,9%  та птицю (тушки курячі) – 33,0 відсотка.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up