Цього дня створили гру "Монополія"

Цього дня створили гру "Монополія"

Цей день в історії зафіксувався рядом важливих подій. Пропонуємо проглянути найцікавіші з них.

7 березня 1573 року Іван Федоров заснував у Львові першу в Україні друкарню, про існування якої точно відомо історикам.

7 березня 1788 року Велика кіотська пожежа в Японії, найбільша в історії Кіото.

7 березня 1866 року в Японії укладено союз Сацуми і Тьосю з метою повалення шьоґунату Едо.

7 березня 1876 року 29-річний американський винахідник Александр Грехем Белл отримав патент на телефон. Його право на цей винахід неодноразово оскаржувались іншими винахідниками, проте судові рішення неодмінно виносились на користь Белла.

7 березня 1933 року в американському місті Атлантик-Сіті Чарльз Дарроу придумав популярну й нині гру «Монополія».

7 березня 1941 року для підтримки грецької армії у бойових діях проти Італії прем'єр-міністр Великої Британії Вінстон Черчілль направив до Греції 58 тисяч британських і австралійських військових, раніше дислокованих у Єгипті. Наступ Італії вдалось відбити, однак британсько-австралійські і грецькі війська зазнали нищівної поразки, коли у квітні на Грецію почала наступ німецька армія.

7 березня 1943 року президія Верховної ради СРСР присвоїла Йосипу Сталіну звання маршала Радянського Союзу.

7 березня 1954 року дебютанти світового чемпіонату з хокею — хокеїсти СРСР — розгромили канадців з рахунком 7:2 і стали чемпіонами світу.

7 березня 1987 року перемігши за очками у 12-раундовому двобої Джеймса Сміта, «залізний» Майк Тайсон став чемпіоном за версією WBA.

7 березня 1992 року зіграні перші матчі першого футбольного чемпіонату України.

7 березня 1992 року після повалення президента Звіада Гамсахурдіа в Тбілісі оголошено про створення нового органу влади, Державної ради, головою якої став колишній глава Компартії Грузії Едуард Шеварнадзе

7 березня 1994 року Верховний суд США прийняв рішення, за яким пародії на оригінальні роботи не є порушеннями авторських прав і не потребують отримання ліцензій чи дозволів від власників таких прав

7 березня 1997 року вчені Единбурга перші у світі вивели клоновану вівцю Доллі

7 березня 2010 року відбулася 82-га церемонія вручення премії «Оскар» за заслуги в області кінематографа за 2009 рік в театрі Кодак у Лос-Анджелесі.

Коментарі
keyboard_arrow_up